Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ομόφωνη αποδοχή της προτάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος
Ομόφωνη αποδοχή της προτάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος

Ομόφωνη αποδοχή της προτάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος

Με χειροκροτήμτ από όλες τις πλευρές έγινε αποδεκτή η πρόταση της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της ς στην , σχετικά με το μεγάλο θέμα της «Σχέσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον».

Σύμφωνα με σχετικό Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, «Εις το ευαίσθητον κείμενον το οποίο αφορούσε τις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον, η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στοιχούσα το πνεύμα της Ιεραρχίας, προέτεινε εις την παράγραφον 6η, αντί του: “Η Ορθόδοξος Εκκλησία αναγνωρίζει την ιστορικήν ύπαρξιν άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών”, το «Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν άλλων ετεροδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών”, με αποτέλεσμα να υπάρξει πλήρης αποδοχή της προτάσεως και να επέλθει ομοφωνία.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος, παρουσιάζοντας την πρόταση, δήλωσε τα εξής: “Με την ν αυτήν πετυχαίνουμε μία συνοδική που για πρώτη φορά στην περιορίζει το ιστορικό πλαίσιο των σχέσεων προς τους ετεροδόξους όχι στην ύπαρξη, αλλά ΜΟΟ στην ιστορική ονομασία αυτών ως ετεροδόξων χριστιανικών Εκκλησιών ή Ομολογιών. Οι εκκλησιολογικές συνέπειες της αλλαγής αυτής είναι αυτονόητες. Όχι μόνο δεν επηρεάζουν αρνητικώς, με οποιοδήποτε τρόπο, τη μακραίωνη ορθόδοξη παράδοση, αλλ' αντιθέτως προστατεύεται, με πολύ σαφή τρόπο, η ορθόδοξη εκκλησιολογία”».

"Αλιεύοντας" την είδηση