Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ομιλία του γέροντος Νίκωνος από το Άγιον Όρος στην Ανάληψη
Ομιλία του γέροντος Νίκωνος από το Άγιον Όρος στην Ανάληψη

Ομιλία του γέροντος Νίκωνος από το Άγιον Όρος στην Ανάληψη

 

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής  Εκκλησίας, κατά την κατανυκτική περίοδο της ς, η ενορία του Χριστού Βόλου θα τελεί, από την Δευτέρα 9/3 και κάθε Δευτέρα αυτής της περιόδου, την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, στο τέλος της οποίας εκλεκτοί προσκεκλημένοι ομιλητές θα αναπτύσσουν θέματα πνευματικής οικοδομής και τροφοδοσίας.

Στο πλαίσιο του σχετικού προγραμματισμού, την Δευτέρα 9/3, στις 6.00 μ.μ., θα ομιλήσει ο γέρων Νίκων από το Άγιον Όρος, με θέμα: «Ο Σταυρός του Χριστού και ο σταυρός του πιστού».

της ς – Β΄ Κατανυκτικός ς

          Την αναστήλωση των ιερών Εικόνων, ύστερα από την μακρά και επώδυνη περίοδο της εικονομαχίας, εορτάζει η Εκκλησία μας την Α΄ των Νηστειών της ς, την Κυριακή της ς (8/3).

          Ο μητροπολίτης Δημητριάδος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον περίβολο του Ναού και θα αναγνωσθεί το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Β΄ Κατανυκτικός ς

          Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, θα τελεστεί ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του   κ. Ιγνατίου.

Στο τέλος του Εσπερινού θα συνεχίσει την σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του, με θέμα «Οι Μακαρισμοί».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση