Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ομιλία του Χαρ. Σαχίνη στον «Απόστολο Παύλο»
Ομιλία του Χαρ. Σαχίνη  στον «Απόστολο Παύλο»

Ομιλία του Χαρ. Σαχίνη στον «Απόστολο Παύλο»

 Την Τετάρτη, 8η Ινουρίου 2020 και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η του Χαρίτωνος Σαχίνη, με θέμα: «Βάπτισμα, το εισαγωγικό μυστήριο του χριστιανισμού». Η θα γίνει στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης «Απόστολος Παύλος» (28ης Οκτωβρίου 98 – Κ. Καρτάλη).

Βάπτισμα είναι το μυστήριο που μας εισάγει στην Εκκλησία. Το όρισε ο ίδιος ο Κύριος δίνοντας στους μαθητές Του, λίγο πριν αναληφθεί, την εντολή: “Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη βαπτίζοντες αὐτούς εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος”. Σύμφωνα δε με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη «ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»,

Βάπτιση σημαίνει κατάδυση όλου του σώματος στο νερό και συμβολίζει τη ριζική, την ολοκληρωτική κάθαρση και ανακαίνιση του ανθρώπου, το πέρασμά του από την αμαρτία στο Φως και τη Χάρη του Θεού, τη συμμετοχή του στον Θάνατο και την Ανάσταση του Κυρίου.

Ο Χαρίτων Σαχίνης είναι θεολόγος καθηγητής και υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία, ιδίως της Μαγνησίας. Μετεκπαιδεύτηκε στη Σ Λάρισας και το 2002 αποσπάστηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αρας, όπου ανέλαβε διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου.

Στη συνέχεια αποσπάστηκε στο Αμμάν της ς, μέχρι το 2008, οπότε επανήλθε στο Βόλο.

Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 και προσέφερε τις του στο Βιβλιοπωλείου «Λύχνος», στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων και στο Σύλλογο των Τριών Ιεραρχών. Μετέχει ενεργά στη χορωδία των Εκπαιδευτικών, στη Βολιώτικη χορωδία και έχει τη διεύθυνση Κύκλων Αγίας ς.

Μετά την ομιλία θα γίνει και το κόψιμο της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση