Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ομιλία του Χαρ. Σαχίνη στον «Απόστολο Παύλο»
Ομιλία του Χαρ. Σαχίνη  στον «Απόστολο Παύλο»

Ομιλία του Χαρ. Σαχίνη στον «Απόστολο Παύλο»

 Την Τετάρτη, 8η Ινουρίου 2020 και 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Χαρίτωνος Σαχίνη, με θέμα: «Βάπτισμα, το εισαγωγικό μυστήριο του χριστιανισμού». Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης Βόλου (28ης Οκτωβρίου 98 – Κ. Καρτάλη).

Βάπτισμα είναι το μυστήριο που μας εισάγει στην Εκκλησία. Το όρισε ο ίδιος ο Κύριος δίνοντας στους Του, λίγο πριν αναληφθεί, την εντολή: “Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη βαπτίζοντες αὐτούς εἰς τό ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος”. Σύμφωνα δε με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη «ἐὰν μή τις γεννηθῇ ἐξ ὕδατος καὶ Πνεύματος, οὐ δύναται εἰσελθεῖν εἰς τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ»,

Βάπτιση σημαίνει κατάδυση όλου του σώματος στο και συμβολίζει τη ριζική, την ολοκληρωτική κάθαρση και ανακαίνιση του ανθρώπου, το πέρασμά του από την αμαρτία στο Φως και τη Χάρη του Θεού, τη συμμετοχή του στον Θάνατο και την του Κυρίου.

Ο Χαρίτων Σαχίνης είναι θεολόγος καθηγητής και υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία, ιδίως της ς. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΣΕΛΜΕ Λάρισας και το 2002 αποσπάστηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου ανέλαβε διευθυντής του υμνασίου – Λυκείου.

Στη συνέχεια αποσπάστηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας, μέχρι το 2008, οπότε επανήλθε στο Βόλο.

Συνταξιοδοτήθηκε το 2010 και προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Βιβλιοπωλείου «Λύχνος», στην Ένωση Παλαιών Προσκόπων και στο Σύλλογο των Τριών Ιεραρχών. Μετέχει ενεργά στη χορωδία των Εκπαιδευτικών, στη Βολιώτικη χορωδία και έχει τη διεύθυνση Κύκλων Αγίας ραφής.

Μετά την ομιλία θα γίνει και το κόψιμο της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση