Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή
Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή

 Με  πολυαρχιερατικό συλλείτουργο ολοκληρώθηκε σήμερα το τετραήμερο Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο με θέμα «Ιεραποστολή και Ορθόδοξη Εκκλησία», που διοργάνωσε η Διεθνής Ορθόδοξη Θεολογική Ένωση I.O.T.A. (International Orthodox Theological Association) και φιλοξένησε στον Βόλο η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 400 από 49 χώρες του κόσμου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο  μητροπολίτης Περιστερίου  Γρηγόριος, συλλειτουργούντων των μητροπολίτου Καμερούν Γρηγορίου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), επισκόπου Δυτικής Αμερικής   (του Πατριαρχείου Σερβίας), μητροπολίτου Πότης Γρηγορίου (του Πατριαρχείου Γεωργίας), επισκόπου Fort Worth Γερασίμου (Αμερική OCA) και του μητροπολίτη  Ιγνατίου. Συμμετείχαν, επίσης, της Μητροπόλεως, ξένοι και λαός.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η μαρτυρία της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο πρέπει να είναι μαρτυρία μετανοίας, να διακηρύττουμε ότι ο ήρθε, είναι κοντά μας και όλοι καλούμαστε να ζήσουμε μαζί Του».

Από την μεριά του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις εργασίες του Συνεδρίου και χαρακτήρισε την σημερινή Θεία Λειτουργία «πανορθόδοξη σύναξη, μια μεγάλη ευλογία του Θεού στη ζωή μας. Είναι μία ελπίδα για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας ότι τόσοι πολλοί έγκριτοι Θεολόγοι, που έχουν μοχθήσει για την Ορθοδοξία, βρέθηκαν επί το αυτό, δίνοντας ισχυρή μαρτυρία αλλά και ελπίδα για την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

 Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους συντελεστές του Συνεδρίου, τον δ/ντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών  Παντελή Καλαϊτζίδη και τους συνεργάτες του και μίλησε «για γεύση οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας. Θα θέλαμε να είναι πιο οικουμενική η παρουσία. Γνωρίζουμε ότι η περνά μια δύσκολη στιγμή και μια σταυρωμένη περίοδο. Ας ελπίσουμε, αυτό το συνέδριο που μας έδειξε τί σημαίνει στον κόσμο, να συμβάλει στην πλήρη ενότητα της Εκκλησίας μας και την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να είμαστε ακόμα περισσότεροι από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση