Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών στο ναό Ευαγγελιστρίας
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών στο ναό Ευαγγελιστρίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών στο ναό Ευαγγελιστρίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών (υποστηλωμάτων) στον ς στη Νέα Ιωνία, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και συντήρηση τμημάτων πεσσών», συνολικού προϋπολογισμού 15.800€.

Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, ο π. Αμφιλόχιος Μίλτου και το μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του κ. Γκατζάνας, επισκέφθηκαν την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων , στο γραφείο της, στο Διοικητήριο, προκειμένου να την ευχαριστήσουν  για τις ταχύτατες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, προκειμένου το έργο να αρχίσει να υλοποιείται.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης της κόγχης του Ιερού και συντήρησης του ναού συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το αντικείμενο του έργου προβλέπεται για την κόγχη του Ιερού να γίνουν:

  • Έλεγχος και επιδιόρθωση της επικεράμωσης με αντίστοιχα διαστάσεων και χρωματισμό, κοίλα κεραμίδια βυζαντινού τύπου με ασβεστοκονίαμα κατάλληλα χρωματισμένο από βάση λευκού τσιμέντου στο τρούλο της κόγχης του Ιερού Ναού.

  • Τοπικές υδροκαθαιρέσεις πίσω όψης Ιερού με αφαίρεση ρύπων καθώς και βρύων – λειχήνων. Τοπικές επιδιορθώσεις της αρμολόγησης της τοιχοποιίας. Αποκατάσταση στεγάνωσης ποδιών παραθύρων (κατωκάσια) με σιλικόνες.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε:  «Σε συν με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, συντηρούμε και αποκαθιστούμε Ιερούς Ναούς που χρήζουν άμεσης συντήρησης και προστασίας. Τα πολιτιστικά και μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους τους και τους επισκέπτες. Ως ς θεωρούμε την πολιτιστική κληρονομιά ως κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνος και για το λόγο αυτό συνεχίσουμε να στηρίζουμε έργα που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση