Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών στο ναό Ευαγγελιστρίας
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών στο ναό Ευαγγελιστρίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης δύο πεσσών στο ναό Ευαγγελιστρίας

Ολοκληρώθηκαν οι αποκατάστασης δύο πεσσών (υποστηλωμάτων) στον Ευαγγελίστριας στη , στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και συντήρηση τμημάτων πεσσών», συνολικού προϋπολογισμού 15.800€.

Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, ο π. Αμφιλόχιος Μίλτου και το μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του κ. Γκατζάνας, επισκέφθηκαν την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο της, στο Διοικητήριο, προκειμένου να την ευχαριστήσουν  για τις ταχύτατες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, προκειμένου το έργο να αρχίσει να υλοποιείται.

Σημειώνεται ότι οι αποκατάστασης της κόγχης του Ιερού και συντήρησης του ναού συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το αντικείμενο του έργου προβλέπεται για την κόγχη του Ιερού να γίνουν:

  • Έλεγχος και επιδιόρθωση της επικεράμωσης με αντίστοιχα διαστάσεων και χρωματισμό, κοίλα κεραμίδια βυζαντινού τύπου με ασβεστοκονίαμα κατάλληλα χρωματισμένο από βάση λευκού τσιμέντου στο τρούλο της κόγχης του Ιερού Ναού.

  • Τοπικές υδροκαθαιρέσεις πίσω όψης Ιερού με αφαίρεση ρύπων καθώς και βρύων – λειχήνων. Τοπικές επιδιορθώσεις της αρμολόγησης της τοιχοποιίας. Αποκατάσταση στεγάνωσης ποδιών παραθύρων (κατωκάσια) με σιλικόνες.

Σε δηλώσεις της η Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε:  «Σε με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, συντηρούμε και αποκαθιστούμε Ιερούς Ναούς που χρήζουν άμεσης συντήρησης και προστασίας. Τα πολιτιστικά και μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες. Ως θεωρούμε την πολιτιστική κληρονομιά ως κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνος και για το λόγο αυτό συνεχίσουμε να στηρίζουμε που συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χάνουν μάθημα δυο μαθητριες του ΕΕΕΕΚ Βόλου λόγω αδυναμίας μετακίνησης #ΕΕΕΕΚΒόλου - https://t.co/gY0e3o5yH6 -

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

"Αλιεύοντας" την είδηση