Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ολοκληρώθηκαν και το φετινό καλοκαίρι οι κατασκηνώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στον , στο όμορφο . Κύριος θεματικός τους άξονας ήταν η Θεία Λατρεία και κυρίως η Θεία Ευχαριστία, κατά την οποία ο άνθρωπος καλείται να παραθέσει τον εαυτό του και τους γύρω του εξ ολοκλήρου στο Θεό, ώστε να μπορέσει να βιώσει την παρουσία του Χριστού και να ενωθεί μαζί Του κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα Του.

Οι περισσότεροι κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα τελούμενα κατά την Λατρεία, καθώς και για τις ιστορικές και συμβολικές διαστάσεις της Θείας Λειτουργίας. Ταυτόχρονα, ασχολήθηκαν και με τους βίους και την διδασκαλία σύγχρονων Αγίων «Ασυρματιστών του Θεού», όπως χαρακτηριστικά τους ονόμασαν και διαπίστωσαν ότι ζώντας μέσα στην Εκκλησία η αγιότητα δεν είναι ακατόρθωτη, ακόμη και στις μέρες μας.

Η Α' Κατασκηνωτική Περίοδος, στην οποία συμμετείχαν αγόρια Δημοτικού και είχαν ως επικεφαλής τον π. Ιγνάτιο Αναγνωστόπουλο, ξεκίνησε την Δευτέρα 29/6, με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης . Ακολούθησε η Κατασκηνωτική Περίοδος των κοριτσιών της ίδιας ηλικίας, με υπευθύνους τον π. Βασίλειο Αδάμ και την Λαμπρινή Λουλουδάκη, ενώ στις 14/7 εγκαταστάθηκαν στον χώρο της Κατασκήνωσης τα αγόρια που τελείωσαν το Δημοτικό και τις δύο πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Αρχηγός τους ήταν ο Αρχι της Μητροπόλεως μας π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος και την πνευματική τους καθοδήγηση είχε ο π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης.

Η Δ' Κατασκηνωτική Περίοδος ξεκίνησε στις 23/7, υπό την ευθύνη του π. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου και του π. Κωνσταντίνου Ρήγα, και συμμετείχαν τα αγόρια Λυκείου και όσα αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο. Στη συνέχεια, η δεσποινίς Βασιλική Γούση, ως αρχηγός, με την πνευματική συμπαράσταση του π. Κωνσταντίνου Φλάκη, ανέλα στις 28/7 την Κατασκηνωτική Περίοδο των κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου.

Φέτος παρουσιάστηκε η ανάγκη ς μίας επιπλέον Κατασκηνωτικής Περιόδου για τα κορίτσια του Δημοτικού, λόγω του πλήθους των αιτήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε από 4 έως 10/8, υπό την αρχηγία της δεσποινίδος Γεωργίας Λύτρα.

Τέλος, την σκυτάλη έλαβε ο Σύνδεσμος Νέων της Μητροπόλεως μας, ο οποίος με επικεφαλής τον π. Χρήστο Χαχαμίδη και με την συμμετοχή πολλών φοιτητών και νέων απ' όλη την Ελλάδα, παρέμειναν στην Κατασκήνωση μέχρι τις 20/8.

Οι περίπου εξακόσιοι (600) κατασκηνωτές βίωσαν, στο σύντομο διάστημα της παραμονής τους, ιδιαίτερες πνευματικές εμπειρίες, αλλά είχαν και την δυνατότητα να αναπτύξουν ισχυρές φιλικές σχέσεις.

Παράλληλα, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος λειτούργησαν και τη φετινή χρονιά οι κατασκηνώσεις της Γ.Ε. Βόλου, στην Πορταριά Πηλίου.

Στις έξι κατασκηνωτικές περιόδους, τρεις για αγόρια Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου και φοιτητών και τρεις αντίστοιχες για τα κορίτσια, φιλοξενήθηκαν τετρακόσια (400) άτομα.

camps_mitropolis_01

Την πνευματική καθοδήγηση είχε ο π. Πάμφιλος Κοιλιάς, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Από τις σημαντικότερες στιγμές της Κατασκήνωσης, ήταν το του περικαλλούς Ιερού Ναού που βρίσκεται εντός της Κατασκήνωσης, που τιμάται στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα στελέχη της ς, όπως και όλοι οι υπόλοιποι εθελοντές που διακόνησαν σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους και των δύο κατασκηνώσεων, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε όλοι οι κατασκηνωτές και οι κατασκηνώτριες, να βιώσουν τη χαρά της κατασκηνωτικής ζωής, τις αμέτρητες πνευματικές ευκαιρίες που παρέχει απλόχερα η Χάρη του Θεού σε μια χριστιανική .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση