Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές των Κατηχητικών Σχολείων
Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές των Κατηχητικών Σχολείων

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές των Κατηχητικών Σχολείων

 

«Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη» ήταν το θέμα της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής των Κατηχητικών Σχολείων της προσχολικής και πρώτων τάξεων του Δημοτικού, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, το Σάββατο 15/12.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο, που παρακολούθησε αυτή την όμορφη εκδήλωση, αφιερωμένη στον «Υμνητή της ορθοδοξίας», στον «άγιο των γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Πήραν μέρος 16 σχολεία, πάνω από 300 παιδιά, τα οποία μας μετέφεραν στην όμορφη Σκιάθο εκείνης της εποχής.

Ζήσαμε όλοι νοερά «Χριστούγεννα με τον τεμπέλη» εκεί στην άκρη, «Στης Κοκκώνας το », μαζί με τη «Σταχομαζώχτρα», καλωσορίσαμε τον «Αμερικάνο», μυρίσαμε «Το άνθος του γιαλού», υποδεχτήκαμε την «Υπηρέτρα» και αισθανθήκαμε έντονα τα ελληνικά ορθόδοξα Χριστούγεννα γεμάτα νοσταλγία, αγάπη, στοργή και  απλότητα.  Η αίθουσα γέμισε με μελωδίες που αντηχούσαν  και μας ταξίδεψαν «στην «Άγια Νύχτα», που το φωτεινό αστέρι οδήγησε τους «Τρεις σοφούς, τρεις βασιλιάδες»  στην φτωχική , βλέποντας «Τα α στο καμπαναριό» και ακούγοντας τους αγγέλους να ψάλουν «Χαίρε η γη κι οι ουρανοί», με τη συνοδεία πιάνου.

Τα σχολεία που πήραν μέρος στην εκδήλωση ήταν των Ιερών Ναών: Αγίου Νικολάου, Αγίου Δημητρίου, , Μεταμορφώσεως, Αγίου Βασιλείου, Αναλήψεως, Αγίου Γερασίμου, Αγίου Γεωργίου, , και Αγίας Άννης Βόλου, Αγίου Σπυρίδωνος και Πέτρου & Παύλου Ν. Ιωνίας, Βελεστίνου, Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, Αγίου Στεφάνου, Αγίας Ειρήνης & Προφήτου Ηλιού Αλυκών,  και της Ι. Μονής Ταξιαρχών.

Στο τέλος τα παιδιά ανέβηκαν όλα πάνω στη σκηνή και έψαλαν τα κάλαντα, σκορπίζοντας με τις φωνές τους χαρά και ζωντάνια.

Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε η Κατερίνα Παλάσκα -Μαντούδη και απεύθυνε χαιρετισμό ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Δαμασκηνός Κιαμέτης, ενώ ο μητροπολίτης  Ιγνάτιος έκλεισε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με λόγια αγάπης και ευχές εγκάρδιες προσφέροντας δώρα στα παιδιά!  

Την Κυριακή 16/12 στο Συνεδριακό Κέντρο, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών σχολείων των τελευταίων τάξεων Δημοτικού (Δ, Ε, Στ).

Η γιορτή ήταν χωρισμένη σε δυο μέρη: Το πρώτο, περιελάμβανε παιγνίδια και δραστηριότητες, την επιμέλεια των οποίων είχε ο π. Βασίλειος Αδάμ, με την ομάδα των στελεχών του από την κατασκήνωση κοριτσιών Δημοτικού.

Το δεύτερο μέρος, του οποίου την επιμέλεια είχε ο π. Βάϊος Κορομπίλιας, αποτελούνταν από ποιήματα και πεζά κείμενα. Έλαβαν μέρος οι ενορίες Αναλήψεως, Μεταμορφώσεως, Αγίου Βασιλείου, Αγίου Γεωργίου. Τραγούδησαν τα παιδιά των ενοριών Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Γεωργίου Αγριάς. Το κατηχητικό της ς Αγίων Αποστόλων Αγριάς έπαιξε το θεατρικό “παραμονή Χριστουγέννων”. Το χορευτικό τμήμα της Ι. Μ. Δ. χόρεψε τοπικούς χορούς.

Την εκδήλωση έκλεισε επίσκοπος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την τόσο όμορφη γιορτή και απηύθυνε λόγους πατρικούς στα παιδιά και τους γονείς τους που είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο του Συνεδριακού κέντρου και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση