Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Βόλος υποδέχθηκε την άφθαρτη χείρα του Αγίου Διονυσίου από την Ζάκυνθο
Ο Βόλος υποδέχθηκε την άφθαρτη χείρα του Αγίου Διονυσίου από την Ζάκυνθο

Ο Βόλος υποδέχθηκε την άφθαρτη χείρα του Αγίου Διονυσίου από την Ζάκυνθο

Εξαιρετική τιμή και ευλογία συνιστά για την ενορία της Αναλήψεως, την πόλη του Βόλου και την Τοπική Εκκλησία ευρύτερα, η έλευση της άφθαρτης δεξιάς χείρας του , Επισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθου. Το Ιερό Λείψανο κόμισε στην πόλη μας την Δευτέρα 6/5 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής των Στροφάδων Αρχιμ. Διονύσιο και το υποδέχθηκε στα πρόπυλα του αού της Αναλήψεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Ακολούθησε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου, στο τέλος του οποίου τον Ζακυνθινό Ιεράρχη προσφώνησε φιλαδέλ ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι «η έλευση του , του Αγίου της συγς, στον τόπο μας ενισχύει την μεγάλη χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου και μας τροφοδοτεί πνευματικά». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους παλαιούς πνευματικούς δεσμούς του με τον Ποιμενάρχη της Ζακύνθου, στην κοινή εκκλησιαστική τους συμπόρευση, αλλά και στους δεσμούς του με το νησί της Ζακύνθου και το προσκύνημα του Αγίου Διονυσίου, ήδη από το 1975. Εξήρε, μάλιστα το ήθος του φιλοξενουμένου Ιεράρχου, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία μπορεί με Επισκόπους σαν κι εσάς να οικοδομήσει ουσιαστικά τον λαό στην εποχή μας».

Από την μεριά του, ο Σεβ. κ. Διονύσιος τόνισε ότι «σήμερα μεταφέρουμε στην πόλη σας ό,τι ιερότερο έχουμε στην μυροβόλο Ζάκυνθο». Ο κ. Διονύσιος κατέθεσε την πολλή του και τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Ποιμενάρχου μας, εξήρε «τον ένθερμο ζήλο και τους κόπους, στους οποίους υποβάλλεται για την δόξα του Αγίου Θεού και την διάδοση του Ευαγγελίου» και ευχήθηκε φιλαδέλ για την συνέχιση του έργου του, διά πρεσβειών του Αγίου Διονυσίου. Ευχήθηκε δε την χάρη και την ευλογία του Αγίου στον ευλαβή λαό μας.

Ο Ποιμενάρχης της Ζακύνθου αναφέρθηκε διεξοδικώς στον θαυμαστό βίο του Αγίου Διονυσίου και επέμεινε ιδιαίτερα στην μεγάλη που τον διέκρινε για τον κάθε άνθρωπο και μάλιστα τον εχθρό, αφού, ως γνωστόν. Ο συγχώρησε τον φονιά του αδελφού του, μένοντας έτσι, στην ιστορία ως Άγιος της αγάπης, της συγς, της ανεξικακίας.

Το ιερό Λείψανο του Αγίου Διονυσίου θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό της Αναλήψεως, έως την Τετάρτη 15/5. Καθημερινά θα τελείται το πρωί Θεία Λειτουργία (7.30 – 9.30) και το απόγευμα Εσπερινός και Παράκληση (18.30-20.00).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση