Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο
Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Ο Βόλος τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Πανηγύρεις Αγίου Νικολάου

Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν ο Βόλος και η Τοπική Εκκλησία το διήμερο 5-6/12, με επίκεντρο τον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Την παραμονή της ς, στις 6.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτου Μάνης Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων των μητροπολιτών Βελεστίνου Δαμασκηνού και Δημητριάδος Ιγνατίου.

Στις 9.00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στις 00.30 π.μ.

Ανήμερα της ς θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντων των μητροπολιτών Μάνης Χρυσοστόμου, Βελεστίνου Δαμασκηνού και Δημητριάδος Ιγνατίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους ς της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου θα τελεστεί η αρτοκλασία και ο μητροπολίτης Ιγνάτιος θα απευθύνει τον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος ς και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του μητροπολίτου Βελεστίνου Δαμασκηνού.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου ς  Βαρθολομαίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Κωνσταντίνου Αυγέρη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Ντόκου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου ς  Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου

Την παραμονή της εορτής, στις 5.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, γενικού αρχιερατικού επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του π. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 5.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος εσπερινός και η ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση