Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο
Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Ο Βόλος εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Νικόλαο

Πανηγύρεις

 

Την μνήμη του Πολιούχου του , Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, του προστάτου των ναυτικών και Αγίου των θαλασσών, εορτάζει ο Βόλος την Τρίτη 6/12.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο περικαλλής Μητροπολιτικός ναός της ς, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός ς, χοροστατούντος του μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας  Δαμασκηνού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Τον κ. Δαμασκηνό θα πλαισιώσουν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος και Δημητριάδος  Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου  Ιεροθέου, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Αιτωλίας & Ακαρνανίας  Δαμασκηνού και Δημητριάδος  Ιγνατίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους ς της πόλης, με κατάληξη την παραλία του Βόλου.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος ς και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του αρχιμ. αμφιλοχίου Μήλτου, γραμματέως της   Μητροπόλεως, με την συμμετοχή εκπροσώπων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτου των Λιμενικών.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν, επίσης:

 Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του επισκόπου Ολς  Επιφανίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίου Νικολάου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου Κωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του επισκόπου Ολς  Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ναός Αγίου Νικολάου ς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Παναγιώτου Κολοφωτιά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του πρωτ. Κωνσταντίνου Αυγέρη, ο οποίος θα ομιλήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση