Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Σταυρός και ο άνθρωπος από τους ιεροψάλτες της Δημητριάδος
Ο Σταυρός και ο άνθρωπος από τους ιεροψάλτες της Δημητριάδος

Ο Σταυρός και ο άνθρωπος από τους ιεροψάλτες της Δημητριάδος

Μι θυμάσια παράσταση λόγου και μουσικής, με τον γενικό τίτλο «Ο Σταυρός και ο άνθρωπος», παρουσιάστηκε, με την ευκαιρία της εισόδου μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, την Παρασκευή 30/3 στο Πν. Κέντρο της Μητροπόλεως , με γενικό συντονιστή τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνευτής – πρωτοψάλτης του Ι. αού Αγίου Δημητρίου Βόλου, η Χορωδία του Συνδέσμου ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση του Δημήτρη Α. Κατσικλή, πρωτοψάλτου του Ι. αού Αναλήψεως Βόλου και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, παίζοντας πιάνο και συνθετικούς ήχους, δημιούργησαν μια μοναδική μουσική παράσταση λόγου και μουσικής, δείχνοντας στο πλήθος των φιλότεχνων θεατών ότι η Σταύρωση του Κυρίου εισβάλει στην καθημερινότητα και την εμπνέει.

Μέσα από εκλεκτά κείμενα που συνέγραψε και παρουσίασε ο Νίκος Βαραλής, δ/ντής του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», έγινε προσπάθεια ανίχνευσης του τί σημαίνει ο Σταυρός στη ζωή των ανθρώπων.

Τί είναι ο Σταυρός για τον άνθρωπο του σήμερα; Ένα χρυσό στολίδι; Ένα σύμβολο; Μια ταυτότητα; Τί προσπάθησε να μας διδάξει, πράγματι, ο Ιησούς Χριστός, που σηματοδοτεί και την μεγάλη κορυφή της ς Του; Πώς το προσέγγισαν άνθρωποι κάθε επαγγέλματος και μορφωτικού επιπέδου μέσα στα ιστορικά χρόνια; Ποιο είναι το αποτύπωμά Του στις καρδιές μας; Πού μας οδηγεί αυτό το αποτύπωμα και τί μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;.

Την έκλεισε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι «η μας εισήγαγε σ' αυτό που θα βιώσουμε τις επόμενες μέρες, την συμπόρευση με τον Χριστό στην πορεία προς τον Γολγοθά. Ο δικός μας είναι του Σταυρού, του πόνου, της θυσίας, της προσφοράς, της ταπεινής αγάπης. Κι εμείς, διαλέγοντας τον σταυρό της μετάνοιας, μπορούμε να ψάλουμε το «Χριστός Ανέστη», κάνοντας ένα πέρασμα στην όντως ζωή… Χαίρομαι, γιατί στον τόπο μας, τόσοι ταλαντούχοι άνθρωποι διαθέτουν τα χαρίσματά τους στην Εκκλησία μας και συνιστούμε μαζί τους μια κοινωνία αρμονικής συνύπαρξης και συλλειτουργίας…».

Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, έναν έναν ξεχωριστά, για τον κόπο της προετοιμασίας και το λαμπρό αποτέλεσμα, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

"Αλιεύοντας" την είδηση