Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο “Εσταυρωμένος” κοντά στους ξεχασμένους του κόσμου 
Ο “Εσταυρωμένος” κοντά στους ξεχασμένους του κόσμου 

Ο “Εσταυρωμένος” κοντά στους ξεχασμένους του κόσμου 

Οι ξεχασμένοι του κόσμου δεν είναι ξεχασμένοι και από τον Θεό και τους διακόνους του. Έτσι, οι εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του Δ/Σ του Συλλόγου, επισκέφθηκαν τους τροφίμους του ξενώνα «ΦΙΛΥΡΑ» και το , φορτωμένοι με δ: ένα πλήρες γεύμα, την πρωτοχρονιάτικη πίτα, κασκόλ, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, , για την ομαδική τους διασκέδαση και ένα φάκελο με χρηματικό δώρο. Είναι μία επίσκεψη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και γεμίζει χαρά και τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους της δομής.

Μετά από λίγες ώρες, ο πρόεδρος του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” πραγματοποίησε επίσκεψη στη Η φιλοξενίας προσφύγων Άλλης Μεριάς (ξενοδοχείο “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ”),  διαβιβάζοντας τις ευχές του μητροπολίτου   Ιγνατίου και των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου.

Επίσης, παρέδωσε στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για όλα τα παιδιά, ως έκφραση έμπρακτης ς της τοπικής Εκκλησίας.

Η δομή φιλοξενεί οικογένειες (80 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 39 είναι παιδιά) από τη , το Ιράκ, το , τη Σομαλία κ.αλ.

Πάντα παρηγορεί η διαπίστωση πως πλάι στο ανελέητο κυνήγι του κέρδους και της κοινωνικής αναγνώρισης, υπάρχουν συστάδες ενεργού αλληλεγγύης και διάδρασης στην της θλίψης και του βάρους του εμπερίστατου αδελφού.

Η σεμνή και διακριτική προσφορά είναι η πιο χειροπιαστή έκφραση της κοινωνικής αλληλοπεριχώρησης και της άμεσης δημοκρατίας, εφόσον θέτει επιτακτικά το αίτημα της ανακούφισης όλων των πολιτών και συμμετοχής στη χαρά της γιορτής, χωρίς διακρίσεις και περιθωριοποίηση.

Είναι και η αίσθηση της βαθιάς παραμυθίας να βλέπεις τα χαμόγελα στα φωτεινά πρόσωπα όλων των εμπλεκομένων, ικανοποίηση που μόνον ο συνασπισμός σε έναν ανώτερο σκοπό και η καρποφορία του μπορούν  να προσφέρουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση