Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ο “Εσταυρωμένος” κοντά στους ξεχασμένους του κόσμου 
Ο “Εσταυρωμένος” κοντά στους ξεχασμένους του κόσμου 

Ο “Εσταυρωμένος” κοντά στους ξεχασμένους του κόσμου 

Οι ξεχασμένοι του κόσμου δεν είναι ξεχασμένοι και από τον Θεό και τους διακόνους του. Έτσι, οι εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του Δ/Σ του Συλλόγου, επισκέφθηκαν τους τροφίμους του ξενώνα «ΦΙΛΥΡΑ» και το νοσηλευτικό προσωπικό, φορτωμένοι με : ένα πλήρες γεύμα, την πρωτοχρονιάτικη πίτα, κασκόλ, για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, επιτραπέζια παιχνίδια, για την ομαδική τους και ένα φάκελο με χρηματικό δώρο. Είναι μία επίσκεψη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, και γεμίζει και τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους της δομής.

Μετά από λίγες ώρες, ο πρόεδρος του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ” πραγματοποίησε επίσκεψη στη ΔΟΜΗ φιλοξενίας προσφύγων Άλλης Μεριάς ( “ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ”),  διαβιβάζοντας τις ευχές του μητροπολίτου   Ιγνατίου και των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου.

Επίσης, παρέδωσε στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες παιδικά παιχνίδια για όλα τα παιδιά, ως έκφραση έμπρακτης αγάπης της τοπικής Εκκλησίας.

Η δομή φιλοξενεί οικογένειες (80 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 39 είναι παιδιά) από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία κ.αλ.

Πάντα παρηγορεί η διαπίστωση πως πλάι στο ανελέητο του κέρδους και της κοινωνικής αναγνώρισης, υπάρχουν συστάδες ενεργού αλληλεγγύης και διάδρασης στην άρση της θλίψης και του βάρους του εμπερίστατου αδελφού.

Η σεμνή και διακριτική προσφορά είναι η πιο χειροπιαστή έκφραση της κοινωνικής αλληλοπεριχώρησης και της άμεσης δημοκρατίας, εφόσον θέτει επιτακτικά το αίτημα της ανακούφισης όλων των πολιτών και συμμετοχής στη της γιορτής, χωρίς διακρίσεις και περιθωριοποίηση.

Είναι και η αίσθηση της βαθιάς παραμυθίας να βλέπεις τα χαμόγελα στα φωτεινά πρόσωπα όλων των εμπλεκομένων, ικανοποίηση που μόνον ο συνασπισμός σε έναν ανώτερο σκοπό και η καρποφορία του μπορούν  να προσφέρουν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση