Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ο Μητροπολίτης Σερρών στην πανήγυρη του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο
Ο Μητροπολίτης Σερρών στην πανήγυρη του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο

Ο Μητροπολίτης Σερρών στην πανήγυρη του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εόρτασε μεγαλοπρεπώς η Ιερά , με επίκεντρο του εορτασμού τον πανηγυρίζοντα ομώνυμο, περικαλλή και παραθαλάσσιο Ναό του Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης, τον οποίο πλαισίωσε ο κ. . Παρέστησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας , ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, εκπρόσωποι των Αρχών και μέγα πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων στην παραλία της πόλης, με κατεύθυνση το μνημείο των Ηρώων, όπου τελέστηκε η αρτοκλασία και ο κ. προσφώνησε θερμότατα τον προσκεκλημένο Μητροπολίτη Σερρών, αναφερόμενος στην Θεοφιλή διακονία του κ. Θεολόγου στον περικαλλή Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και εν γένει στην Τοπική Εκκλησία, κατά το παρελθόν.

a href=”https:///app/uploads/2015/05/esp_ag_konst_k_analipsi_27.jpg”>esp_ag_konst_k_analipsi_27

Από τη μεριά του, ο κ. Θεολόγος ευχαρίστησε θερμά για την ευκαιρία που του δόθηκε και πάλι να βρεθεί στην γενέτειρά του, στον τόπου όπου έκανε τα πρώτα ιερατικά του βήματα, υπό την σκέπη του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και χαρακτήρισε αυτή την πνευματικό αναβαπτισμό.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε, αρχικά, στην , « χαράς και ελπίδας, γιατί αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο μας έπλασε ο Θεός, που δε σχετίζεται με την κατάκτηση αυτής της ζωής, αλλά με την κατάκτηση της αγιότητος και την είσοδό μας στην Βασιλεία των ουρανών. Εορτάζουμε την θέωση της εκπεσμένης και ταλαιπωρημένης, λόγω της αμαρτίας, ανθρώπινης φύσης…».

Επικεντρώνοντας τον λόγο του στους εορταζομένους Αγίους, ανέφερε ότι η Εκκλησία τους τιμά «Θεοπρεπώς και μεγαλοπρεπώς, γιατί Της προσέφεραν την ελευθερία της πίστεως και της Λατρείας, που στερούνταν τους τρεις πρώτους αιώνες, γιατί παρέλαβαν έναν κόσμο παρηκμασμένο, πνιγμένο από τα αγκάθια της ειδωλολατρίας και της απανθρωπίας και τον μπόλιασαν με την δύναμη της Χριστιανικής πίστεως, του έδωσαν την δυνατότητα να ανακαινισθεί μέσα από την δύναμη του Ευαγγελίου…

Ο έβαλε τα θεμέλια της Χριστοπολιτείας, θεμελιωμένης στις αρχές της Χριστιανικής πίστεως, με την δύναμη της οποίας το Γένος μας πορεύθηκε στην ιστορική του διαδρομή. Αυτή η Χριστιανική πίστη, όσο κι αν δεν αρέσει σε ορισμένους, που επιθυμούν να προσαρμόσουν την πραγματικότητα στα δικά τους μέτρα, δημιούργησε το οικοδόμημα του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, που όμοιός του ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει στους αιώνες…».

Κατέληξε λέγοντας ότι «ο Μέγας Κωνσταντίνος έβγαλε τον κόσμο από την βαρβαρότητα και τον εισήγαγε, με την δύναμη της πίστεως στην οδό του φωτός και της αληθείας. Χωρίς Χριστό απειλούμαστε από νέες βαρβαρότητες. Χωρίς την δύναμη της πίστεως χαλκεύονται και πάλι σε σκοτεινά διαβούλια νέα δεσμά για τον άνθρωπο…».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Θεολόγου, συλλειτουργούντος του <Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

  • Κάτοικοι πολυκατοικίας ακινητοποίησαν ληστή #ληστεία - https://t.co/HhYqTDjwao -

"Αλιεύοντας" την είδηση