Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην πανήγυρη της Αναλήψεως στο Βόλο
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην πανήγυρη της Αναλήψεως στο Βόλο

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην πανήγυρη της Αναλήψεως στο Βόλο

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία εόρτασε την μεγίστη Δεσποτική της Αναλήψεως, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ναό του Βόλου, ο οποίος τις ημέρες της πανηγύρεως φιλοξενεί την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Γραμουτσιανής, Προστάτιδος του Βλαχόφωνου Ελληνισμού.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ. Παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Στο κήρυγμά του ο Δανιήλ εισήγαγε το φιλακόλουθο πλήθος στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο της εορτής, επισημαίνοντας τρεις λόγους για τους οποίους εορτάζουμε την του Κυρίου: Ο πρώτος είναι ότι η συνιστά την ολοκλήρωση του σχεδίου της Ενανθρωπήσεως, την ολοκλήρωση των έργων του Χριστού για εμάς και τη σωτηρία μας.

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ο Κύριος, κατά την Ανάληψή του, επέστρεψε «όπου ην το πρότερον», όχι μόνος, αλλά μαζί με τους Μαθητές Του και όλους όσοι πιστεύουν και μαρτυρούν τον όνομά Του. Δεν ζήτησε την δόξα μόνο για τον εαυτό Του, αλλά την μοιράστηκε με την ανθρωπότητα. Ο τρίτος λόγος, κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, είναι η ανταλλαγή δώρων μεταξύ ουρανού και γης, κατά την Ανάληψη. Εμείς οι άνθρωποι στείλαμε ως δώρο στον ουρανό τον Χριστό και ο Πατέρας αντιδώρησε στην Εκκλησία το Πανάγιο Πνεύμα, το οποίο Την συγκροτεί και Την καθοδηγεί.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Αναλήψεως και της Παναγίας Γραμουτσιανής στους δρόμους της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιήλ, συλλειτουργούντος του κ. Ιγνατίου.
Παρόντες ήσαν ο βουλευτής Χρ. Μπουκώρος, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος, ενώ πληθωρική ήταν η παρουσία του λαού του Θεού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Δανιήλ, ο οποίος επεσήμανε τους τέσσερις τρόπους, με τους οποίους ο Κύριος, μετά την Ανάληψή Του, μένει ανάμεσά μας:

α) Όταν συναζόμαστε στο όνομά Του, κατά την Θεία Λατρεία,

β) όταν τηρούμε τις εντολές Του,

γ) όταν τον ομολογούμε ενώπιον των κοσμικών δυνάμεων και

δ) όταν Τον κοινωνούμε στο γεγονός της Ευχαριστίας και στα άλλα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά, αλλά και την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για την ευλογητή παρουσία του επί σειρά ετών διακονήσαντος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος κ. Δανιήλ, ο οποίος με την λειτουργική του προσφορά και την διακονία του Θείου λόγου λάμπρυνε την πανήγυρη της Αναλήψεως και ωφέλησε τον λαό του Θεού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση