Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ στην πανήγυρη της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου
Ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ στην πανήγυρη της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ στην πανήγυρη της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην πανηγυρίζουσα η ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού Δανιήλ, συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, αντιπροσωπειών Ιερών Μονών, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του νέου Καθολικού της Μονής, μετά την οποία τον φιλοξενούμενο ιεράρχη προσφώνησε αδελφικώς ο κ. Ιγνάτιος και αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του κ. Δανιήλ στην Τοπική Εκκλησία, την οποία διηκόνησε ως ιερεύς και ιεροκήρυξ, Θεοφιλώς και επιμελώς, αλλά και την συμβολή του στην λειτουργική εκπαίδευση των κληρικών, υπό την πεπνημένη καθοδήγηση του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Από τη μεριά του, ο κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για τους λόγους της αγάπης του και ανεμνήσθη, επίσης, των ωραίων χρόνων της ενταύθα διακονίας του, ενώ τόνισε τις διαχρονικές σχέσεις του με την Μονή, της οποίες τις πανηγύρεις τελούσε, ως Ιεροκήρυξ, όταν ακόμα βρισκόταν σε κατάσταση ερημώσεως.

Ο κ. Δανιήλ ανέπτυξε τον λόγο του γύρω από την Πατερική διδασκαλία, σύμφωνα με την οποία «φως αγγέλοις Θεός, φως ανθρώποις άγγελοι»: «Οι άγγελοι», τόνισε, «είναι αυτοί που πρώτοι βλέπουν τις ενέργειες του Θεού, που εκδηλώνονται στον κόσμο και είναι αυτοί που μεταφέρουν αυτή τη γνώση στους ανθρώπους και γίνονται διδάσκαλοί τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Δανιήλ ανέλυσε, σε τέσσερα σημεία, την γνώση, που μετέφεραν οι Άγγελοι στους ανθρώπους: «το πρώτο είναι η αγιότητα του Θεού, που πρέπει ν’ αποκτήσουμε όλοι μας… ο Θεός διαθέτει την απόλυτη αγιότητα, που φωτίζει τους ανθρώπους, τη ζωή και τα διανοήματά τους… το δεύτερο που διδαχθήκαμε από τους Αγγέλους είναι η απόλυτη υπακοή τους στον Θεό, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, έστω κι αν αυτά που ο Θεός εντέλλεται δεν τα κατανοούν… το τρίτο, που διδασκόμαστε από τους Αγγέλους, είναι η ταπείνωσή τους, που με τη σειρά τους, διδάχθηκαν από τον Κύριο Ιησού Χριστό… ενώ το τέταρτο σημείο είναι η αγάπη, όπως την δίδαξε ο Κύριος, αγάπη προς τους αμαρτωλούς, αφού οι Άγγελοι χαίρονται, όταν ένας αμαρτωλός μετανοεί κι έρχεται στην επίγνωση της αληθείας…».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ, συνιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, τους οποίους πλαισίωσε πλειάδα κληρικών, παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Δανιήλ, ο οποίος αναλύοντας το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στην δι’ Αγγέλων αποκάλυψη του θελήματος του Θεού στους ανθρώπους και στις συνέπειες της αθετήσεώς του, για τις οποίες μίλησε ο Απόστολος Παύλος στους Ιουδαίους, που ήταν η καταστροφή της Ιερουσαλήμ και η παράδοση του λαού στους τυράννους του. «Ας το σκεφθούμε αυτό στην εποχή μας», επεσήμανε, «που θέλουμε να βγάλουμε τον Θεό από τη ζωή μας, να Τον βάλουμε στο περιθώριο, να αρνηθούμε την Χριστιανική μας ιδιότητα, επικαλούμενοι το σύγχρονο πνεύμα της εποχής. Οι συνέπειες θα είναι ανάλογες με αυτές που υπέστη ο Ισραήλ, που έπεσε στα χέρια των τυράννων του…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δανιήλ, εκ μέρους της Αδελφότητας και του λαού, «γιατί λαμπρύνατε την Πανήγυρή μας… Ευχαριστούμε που δε λησμονείτε την Μητρόπολή μας, η οποία σας περιβάλλει, πάντοτε, με αγάπη κι ευγνωμοσύνη…».

Ο κ. Δανιήλ χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» την συμμετοχή του στην πανήγυρη, εξήρε το έργο στην Τοπική μας Εκκλησία κι ευχήθηκε πλούσια την Χάρη του Θεού στην ευλογημένη Αδελφότητα της Μονής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση