Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ στην πανήγυρη της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου
Ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ στην πανήγυρη της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ στην πανήγυρη της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε στην πανηγυρίζουσα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου η ανάμνηση του εν Χώναις Θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού Δανιήλ, συγχοροστατούντος του , με τη συμμετοχή πολλών κληρικών, αντιπροσωπειών Ιερών Μονών, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του νέου Καθολικού της Μονής, μετά την οποία τον φιλοξενούμενο ιεράρχη προσφώνησε αδελφικώς ο κ. Ιγνάτιος και αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του κ. Δανιήλ στην Τοπική Εκκλησία, την οποία διηκόνησε ως ιερεύς και ιεροκήρυξ, Θεοφιλώς και επιμελώς, αλλά και την συμβολή του στην λειτουργική των κληρικών, υπό την πεπνημένη καθοδήγηση του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Από τη μεριά του, ο κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για τους λόγους της αγάπης του και ανεμνήσθη, επίσης, των ωραίων χρόνων της ενταύθα διακονίας του, ενώ τόνισε τις διαχρονικές σχέσεις του με την Μονή, της οποίες τις πανηγύρεις τελούσε, ως Ιεροκήρυξ, όταν ακόμα βρισκόταν σε κατάσταση ερημώσεως.

Ο κ. Δανιήλ ανέπτυξε τον λόγο του γύρω από την Πατερική διδασκαλία, σύμφωνα με την οποία «φως αγγέλοις Θεός, φως ανθρώποις »: «Οι », τόνισε, «είναι αυτοί που πρώτοι βλέπουν τις ενέργειες του Θεού, που εκδηλώνονται στον κόσμο και είναι αυτοί που μεταφέρουν αυτή τη γνώση στους ανθρώπους και γίνονται διδάσκαλοί τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Δανιήλ ανέλυσε, σε τέσσερα σημεία, την γνώση, που μετέφεραν οι στους ανθρώπους: «το πρώτο είναι η αγιότητα του Θεού, που πρέπει ν’ αποκτήσουμε όλοι μας… ο Θεός διαθέτει την απόλυτη αγιότητα, που φωτίζει τους ανθρώπους, τη ζωή και τα διανοήματά τους… το δεύτερο που διδαχθήκαμε από τους Αγγέλους είναι η απόλυτη υπακοή τους στον Θεό, χωρίς την παραμικρή αντίρρηση, έστω κι αν αυτά που ο Θεός εντέλλεται δεν τα κατανοούν… το τρίτο, που διδασκόμαστε από τους Αγγέλους, είναι η ταπείνωσή τους, που με τη σειρά τους, διδάχθηκαν από τον Κύριο Ιησού Χριστό… ενώ το τέταρτο σημείο είναι η , όπως την δίδαξε ο Κύριος, προς τους αμαρτωλούς, αφού οι χαίρονται, όταν ένας αμαρτωλός μετανοεί κι έρχεται στην επίγνωση της αληθείας…».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ, συνιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, τους οποίους πλαισίωσε πλειάδα κληρικών, παρουσία πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Δανιήλ, ο οποίος αναλύοντας το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στην δι’ Αγγέλων αποκάλυψη του θελήματος του Θεού στους ανθρώπους και στις συνέπειες της αθετήσεώς του, για τις οποίες μίλησε ο στους Ιουδαίους, που ήταν η καταστροφή της Ιερουσαλήμ και η παράδοση του λαού στους τυράννους του. «Ας το σκεφθούμε αυτό στην εποχή μας», επεσήμανε, «που θέλουμε να βγάλουμε τον Θεό από τη ζωή μας, να Τον βάλουμε στο περιθώριο, να αρνηθούμε την Χριστιανική μας ιδιότητα, επικαλούμενοι το σύγχρονο πνεύμα της εποχής. Οι συνέπειες θα είναι ανάλογες με αυτές που υπέστη ο , που έπεσε στα χέρια των τυράννων του…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Δανιήλ, εκ μέρους της Αδελφότητας και του λαού, «γιατί λαμπρύνατε την Πανήγυρή μας… Ευχαριστούμε που δε λησμονείτε την Μητρόπολή μας, η οποία σας περιβάλλει, πάντοτε, με κι ευγνωμοσύνη…».

Ο κ. Δανιήλ χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» την συμμετοχή του στην πανήγυρη, εξήρε το στην Τοπική μας Εκκλησία κι ευχήθηκε πλούσια την Χάρη του Θεού στην ευλογημένη Αδελφότητα της Μονής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα θετικό κρούσμα στα rapid test στο Βελεστίνο - https://t.co/JyvbRTTU3w -

  • Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρο… - https://t.co/lb2YE5WlAn -

  • Συνάντηση διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων- υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων - https://t.co/0UHd0guIrp -

"Αλιεύοντας" την είδηση