Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ο Μητροπολιτικός Ναός τίμησε τον αείμνηστο Κυριάκο Αργυρόπουλο
Ο Μητροπολιτικός  Ναός τίμησε τον αείμνηστο Κυριάκο Αργυρόπουλο

Ο Μητροπολιτικός Ναός τίμησε τον αείμνηστο Κυριάκο Αργυρόπουλο

Μια ξεχωριστή στιγμή της φετινής πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Βόλου ήταν η εκδήλωση τιμής και μνήμης του αειμνήστου Κυριάκου Αργυρόπουλου, ο οποίος, για περισσότερα από 50 χρόνια, κόσμησε το αριστερό αναλόγιο του Αγίου Νικολάου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Ναού το εσπέρας της πανηγύρεως (6/12) και κατ’ αυτήν έψαλαν: Α. Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «», υπό τη δ/νση των Μιχαήλ Μελέτη και Ευσταθίου Γραμμένου, πρωτοψάλτου και λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού, αντιστοίχως και η χορωδία «Φιλοαθωνίται» Θεσσαλονίκης, υπό τη δ/νση του Ορέστη , λαμπαδαρίου του Ι. Ναού Υπαπαντής του Χριστού Θες/νίκης.

Στο πρόσωπο και το ιεροψαλτικό του αειμνήστου Κυριάκου Αργυρόπουλου αναφέρθηκε ο προϊστάμενος του Ναού πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ ο κ. Ιγνάτιος απέδωσε το σχετικό Τιμητικό Δίπλωμα στον υιό του αειμνήστου λαμπαδαρίου Κων/νο Αργυρόπουλο.
Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το ήθος, το μεράκι και την συνέπεια του Κυριάκου Αργυρόπουλου στην διατήρηση της ακραιφνούς Ιεροψαλτικής παράδοσης, ενώ επεσήμανε την ανεκτίμητη προσφορά του στην παραγωγή νέων Ιεροψαλτών, που συνεχίζουν και εμπλουτίζουν αυτή την στις μέρες μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση