Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο “Eσταυρωμένος” κοντά σε άπορους μαθητές της Νέας Ιωνίας
Ο “Eσταυρωμένος”  κοντά σε άπορους μαθητές της Νέας Ιωνίας

Ο “Eσταυρωμένος” κοντά σε άπορους μαθητές της Νέας Ιωνίας

Κτά την προηγούμενη χρονιά (2016), το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, πέστειλε επίσημη επιστολή προς του προϊσταμέ της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας την πρόθεσή του να βοηθήσει το έργο των εκπαιδευτικών, στηρίζοντας τους άπορους μαθητές και τις οικογένειές τους. Στην επιστολή αυτή, ανταποκρίθηκε άμεσα και πρακτικά ΜΟΝΟ ένα Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, που βρίσκεται σε μια φτωχογειτονιά της Ν. Ιωνίας. Για τρίτη φορά, ο “Ε”, πραγματοποίησε εκδήλωση ενίσχυσης απόρων μαθητών συνεργαζόμενος με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (Αλιβερίου) και τον διευθυντή του Τάσο Γούκο.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα εθελοντών του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ι. Μ. Δημητριάδος – παράρτημα του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ” – δημιούργησαν μία έκθεση παιδικών ενδυμάτων (καλοκαιρινών) στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Σήμερα το πρωί – μετά από πρόσκληση του σχολείου – προσήλθαν πολλοί γονείς των απόρων μαθητών για να επιλέξουν και να παραλάβουν – υπό την εποπτεία του Διευθυντή – ό,τι είχαν ανάγκη.

Τα 40 χαρτοκιβώτια που περιείχαν όλα αυτά τα αναγκαία είδη για τα παιδιά, ήταν μια εκδήλωση έμπρακτης ς της Τοπικής Εκκλησίας, που ειδικά στις μέρες μας, είναι πανταχού παρούσα, καλύπτοντας τα μεγάλα κενά που αφήνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο «Εσταυρωμένος» τιμά την μνήμη του Προστάτου του Αγίου Λουκά του Ιατρού

-Την Παρασκευή 9/6, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 12.30 μ., θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

-Το Σάββατο 10/6, στις 6,45 μ.μ. θα τελεστούν από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, τα εγκαίνια του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του «Εσταυρωμένου» (Θουκυδίδου 10), έναντι του Ι.Κ.Α. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Λουκά, στο παρακείμενο Προσκυνητάρι του Αγίου.

-Την Κυριακή 11/6 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις πρεσβύτερον του διακόνου του Ναού π. Σταύρου Σωτηρόπουλου.
Το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ριζομύλου, στο προαύλιο του οποίου υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά.

-Την Τετάρτη 21/6, στις 8 μ.μ., στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων νσταντίνου και Ελένης Βόλου και στο πλαίσιο της , θα παρουσιαστεί το νέο του π. Θεοδώρου Μπατάκα, προέδρου του «Εσταυρωμένου», με τίτλο, «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση