Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / “Ο Εσταυρωμένος” επισκέφθηκε την “Κιβωτό του Κόσμου”
“Ο Εσταυρωμένος” επισκέφθηκε την  “Κιβωτό του  Κόσμου”

“Ο Εσταυρωμένος” επισκέφθηκε την “Κιβωτό του Κόσμου”

Στιγμές ζεστασιάς και έντονης συγκίνησης έζησε μία ομάδα 30 εθελοντών – συνεργατών του «Εσταυρωμένου», με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου π. Θεόδωρο Μπατάκα, την Παρασκευή 13/10, στον  χώρο της «Κιβωτού του κόσμου», στο Διμήνι.

Το νέο παράρτημα της σπουδαίου αυτού Οργανισμού για την εγκαταλελειμμένων παιδιών στεγάζεται σε ένα φυσικό εξαιρετικής ομορφιάς. Με την πίστη πως κάθε πόνος που απαλύνεται, κάθε καρδιά που ανακουφίζεται, έστω και για λίγο, κάθε λόγος που εκφράζεται με σύνεση και καλοσύνη, μετρά σ’ έναν κόσμο που αναζητά τόσο απεγνωσμένα βοήθεια, ο «Ε» επιδίωξε εξ αρχής πνευματική και συνεργασία με τους υπευθύνους της «Κιβωτού». Με την καρδιά πρόσχαρη και με ένα βιβλίο παραμυθιών (ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, του π. Θ.Μ.) δώρο για το κάθε παιδί, οι εθελοντές έγιναν μία μητρική αγκαλιά, αφηγήθηκαν διδακτικές ιστορίες και τραγούδησαν με συνοδεία πιάνου στη χαριτωμένη ομήγυρη. 

Επίσης, συνομίλησαν με την διευθύνουσα του χώρου Αικατερίνη Μαρτίνη, που τους ξενάγησε στους χώρους της φάρμας και τους πληροφόρησε για τις ενδιαφέρουσες δράσεις που πραγματοποιούνται εκεί.  

Όλη η διακονία αποσκοπεί στην ομαλή ψυχική ανάπτυξη των παιδιών και σε μία στοιχειώδη επαγγελματική κατάρτιση, ούτως ώστε να εξέλθουν στον κοινωνικό στίβο ενδυναμωμένα και με ένα επαρκές πνευματικό οπλοστάσιο.

Τα ανταπέδωσαν αυτή την ευεργεσία και αντιδώρισαν  το και τον αυθορμητισμό τους.

Η χαρά όλων ήταν έκδηλη και η συνάντηση έκλεισε με αμοιβαίες υποσχέσεις για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο φορέων. 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση