Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” γιόρτασε την «Ημέρα του Φυλακισμένου»
Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” γιόρτασε την «Ημέρα του Φυλακισμένου»

Ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ” γιόρτασε την «Ημέρα του Φυλακισμένου»

Με μία καλλιτεχνική εκδήλωση, ο Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» γιόρτασε την «Ημέρα του Φυλακισμένου», επί τη μνήμη του Προστάτου των Κρατουμένων Αγίου Ελευθερίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/12, στο Πν. Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος, με την καθοριστική σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, ο οποίος τόνισε ότι σκοπός αυτής της εκδήλωσης ανέκαθεν ήταν «να μεταφέρουμε στην ελεύθερη την κραυγή και τον πόνο των φυλακισμένων και των οικογενειών τους και να προβάλουμε το μήνυμα της Εκκλησίας μας πως και ο κρατούμενος είναι αδελφός μας». Ο π. Θεόδωρος προχώρησε στην παράθεση απολογιστικών στοιχείων, σχετικά με το ευρύ έργο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» το χρόνο που πέρασε, που αφορά στο Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων, στον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία», στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και στους τέσσερις Ξενώνες του Συλλόγου.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της δ/ντριας του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετής Τζαννετοπούλου, η οποία επεσήμανε ότι «δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος για το σχολείο μας να εισέλθουμε στην πνευματικότητα των Χριστουγέννων, παρά συμμετέχοντας στη σημερινή εκδήλωση, την οποία όλο το σχολείο στήριξε με πολλή χαρά». Εξήρε δε το πρόσωπο του π. Θεοδώρου και το έργο που επιτελεί ο «Εσταυρωμένος», το οποίο χαρακτήρισε «παράδειγμα για όλους μας».

Το κεντρικό μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε την παρουσίαση του Λειτουργικού Δράματος «Αγάπησα το Μαρτύριο», που αναφερόταν στον μαρτυρικό βίο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, του Ιατρού. Το Μουσικό Δράμα ερμήνευσαν τρία μουσικά σχήματα του Μουσικού Σχολείου: η Ορχήστρα Νεανικών Χρωμάτων, υπό τη δ/νση του καθηγητή Κων/νου Γράβου, ο Βυζαντινός Χορός, υπό τη δ/νση του καθηγητή Ευαγγέλου Παυλίδη και το σύνολο Φλάουτων, υπό τη δ/νση του καθηγητή Πέπο Σάλεμ.

Στην ήταν η δ/ντρια του σχολείου Αρετή Τζαννετοπούλου και ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου Στέφανος Κόκοτας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης κι ευχήθηκε στα παιδιά μας την ευλογία του Αγίου Λουκά. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις περιπέτειες που πέρασε η Εκκλησία στην Σοβιετική Ένωση, κατά τον 20ό αι. και πόσο η πίστη κράτησε ζωντανό το λαό για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του πολέμου και την απειλή του Ναζισμού και ολοκλήρωσε τον λόγο του λέγοντας: «απόψε μας δώσατε ένα μήνυμα αλήθειας, ελευθερίας και ομορφιάς. Αυτό, τελικά, μας φέρνει η μεγάλη εορτή, που έρχεται, την αλήθεια της ζωής μας, τον Χριστό, την πίστη μας στην πνευματική ελευθερία, που διψάει η ψυχή μας, που γίνεται έκφραση αγάπης σαν κι αυτή που προσφέρει διαρκώς ο “Εσταυρωμένος”».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση