Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο  
Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο   

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Βόλο  

Σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και ευφροσύνης τελέστηκε σήμερα, ανήμερα το Πάσχα, στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος  Ιγνατίου.

 

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν κληρικοί , ενώ συμμετείχαν και πολλοί προσκυνητές της Αναστάσεως, που απήλαυσαν αυτήν την τόσο ξεχωριστή Πασχαλιάτικη Ακολουθία.

Κατά την παράδοση, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως αναγνώσθηκε σε πολλές γλώσσες: Ελληνικά, Λατινικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Σερβικά, Γερμανικά και Ισπανικά, ενώ εψάλη στην Ομηρική διάλεκτο.

Στο τέλος του Εσπερινού ο επίσκοπος χαρακτήρισε το φετινό Πάσχα «ξεχωριστό, καθώς τα δύσκολα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε στερηθεί τα αυτονόητα, αγωνιζόμενοι, από κοινού, μέσα στην παιδαγωγία της πανδημίας, να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων». Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε την πληθωρική συμμετοχή του λαού μας στις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, όπως το θέλει η πίστη και η παράδοσή μας. Ένιωσε, επίσης, την ανάγκη να αναφερθεί με ιδιαίτερη συγκίνηση στους κληρικούς της  Μητροπόλεως: «σας ευχαριστώ, γιατί δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό τούτες τις μέρες. Ανταποκριθήκατε στις ανάγκες των ανθρώπων, εξομολογήσατε εκατοντάδες, κοινωνήσατε χιλιάδες, τελέσατε με όλες τις ιερές Ακολουθίες, μέχρι και το τελευταίο χωριό. Σας ευγνωμονώ από την καρδιά μου… Έρχονται και πάλι δύσκολες μέρες και καιροί. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, επιτελώντας το μεγάλο μας, να κρατάμε και τον λαό μας ενωμένο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, που είναι η μητέρα όλων μας. Δοξάζω τον Θεό, γιατί περιβάλλομαι από κλήρο αγωνιστικό, από με τα δικά του χαρίσματα ο καθένας, που προσφέρουν τον καλύτερό τους εαυτό και αναπαύουν την ψυχή μου». Απευθυνόμενος δε στον λαό  ζήτησε «να μεταφέρετε την χαρά αυτού του Αναστάσιμου Εσπερινού της Αγάπης στα σπίτια σας, σ’ ολόκληρη την τοπική  κοινωνία και σ’ όλο τον κόσμο».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση