Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία
Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ιωνία

Μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση

Με λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορταστεί και εφέτος η μεγάλη θεομητορική του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό αό Ευαγγελιστρίας έας Ιωνίας. Στον μεγαλοπρεπή προσφυγικό Ναό της πόλης φυλάσσεται, ως γνωστόν, η παλαιά θαυματουργική εικόνα του Ευαγγελισμού πού έφεραν από την Μικρά Ασία εδώ οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Νέας Ιωνίας.

Το της πανηγύρεως έχει ως εξής:

-την παραμονή της ς, την 24 Μαρτίου 2019 και 6:30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου καί συγχοροστατούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου.

-Στις 800 το βράδυ, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, θα τελεστεί η Αρτοκλασία σε ειδική εξέδρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος του Ευαγγελισμού, η οποία θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας (Απ. Βολίδη, Δορυλαίου, Ελ. Βενιζέλου, Δημοκρατίας, και Λεωφ. Ειρήνης).

-Από 10 το βράδυ έως τη 1.00 περίπου μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα περιλαμβάνει την ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία.

-Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής και ώρα 0700 το πρωί θα ξεκινήσει ο Πανηγυρικός Όρθρος και στις 8:30 η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Ιγνατίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 5.00 θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός της Αποδόσεως της Εορτής, στον οποίο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης.

Στο τέλος του Εσπερινού θα ευλογηθούν οι αρτοκλασίες που θα προσφέρουν οι πιστοί.

Το εορταστικό διήμερο θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη μουσικοχορευτική επετειακή εκδήλωση για την εθνικη εορτή, την οποία διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο προαύλιο τοῦ Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Μαρτίου.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του Αγώνα, που θά αποδώσει ο γνωστός μαΐστορας της παραδοσιακής μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα.

Θα υπάρχει παράλληλα πλούσιο χορευτικό που θα παρουσιάσουν τα δύο χορευτικά σύνολα (γυναικών και εφηβικό) της Μητροπόλεως «Δημητριάς», το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», τό Χορευτικό Σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Βόλου.

Προσκαλούνται όλοι οι χριστιανοί της περιοχής να συμμετάσχουν στις ιερές Ακολουθίες που θα τελεστούν προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου, προστάτιδος του Έθ και πολιούχου της Νέας Ιωνίας.

"Αλιεύοντας" την είδηση