Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ο εορτασμός των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Ο εορτασμός των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Ο εορτασμός των Αγίων Αντωνίου και Αθανασίου στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Η μνήμη των Αγίων Αντωνίου του Μεγάλου, καθηγητού της ερήμου και Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, εορτάστηκε ιεροπρεπώς και φέτος στην τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, με την  συμμετοχή του λαού  στους πανηγυρίζοντες ιερούς ναούς.

Την Παρασκευή 17/1 ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος λειτούργησε στον Ιερό αό Αγίου Αντωνίου Αγιάς, πλαισιωμένος από τους κληρικούς της επαρχίας, παρουσία και του εορτάζοντος δημάρχου Αντωνίου κουντάρα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας   απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον π. Ιωάννη Σαμαρά, εφημέριο Μεταξοχωρίου Αγιάς και το οφίκιο του οικονόμου στον π. εράσιμο ταφούλη, εφημέριο Αετολόφου Αγιάς.

Στην σύντομη του, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η απονομή των οφικίων στους κληρικούς μας αποσκοπεί στην αναζωπύρωση του ζήλου τους και στην ανανέωση της προσφοράς τους. Παρατήρησε, επίσης, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών μας είναι άνθρωποι θυσίας και προσφοράς». Αναφέρθηκε στην εθελοντική προσφορά των νέων Κληρικών μας, οι οποίοι δεν μισθοδοτούνται από το Κράτος, σ' εκεί, που κρατούν το επάγγελμά τους και προσφέρουν πολύτιμες στην Εκκλησία και σ' εκεί, που εισέρχονται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου, μετά την συνταξιοδότησή τους από την κύρια εργασία τους.

Επίσης, ζήτησε από τον λαό ην προσευχή του, «για να μην μείνουν τα χωριά μας χωρίς . Είναι η τελευταία ελπίδα τους, για να παραμείνουν ζωντανά».

Το Σάββατο 18/1, ημέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου,  λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Άνω Λεχωνίων, παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών αδελφών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Επιφάνιος , ιεροκήρυκας της  Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο επίσκοπος τέλεσε την εις αναγνώστην χειροθεσία του μαθητού της Β΄ Λυκείου και τέκνου της ενορίας Σπυρίδωνος Αξάη, επαινώντας την ευλάβεια και το ήθος του, όπως και την ευσέβεια των γονέων του, οι οποίοι παιδιόθεν τον οδήγησαν στην Εκκλησία και τού δίδαξαν την πίστη και την λειτουργική ζωή.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, πέριξ του Ιερού Ναού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση