Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου ς ς λειτούργησε σήμερα ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, επί τη της Υπαπαντής και τέλεσε την εις πρεσβύτερον του διακόνου Νικολάου Κομνηνού, παρουσία προσκυνητών.

Στην προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο τόνισε ότι, ως άλλος Συμεών, σε ώριμη ηλικία, δέχεται στην του το δώρο του Θεού, που είναι μεγαλύτερο από το δώρο που δέχθηκε ο δίκαιος προφήτης της σημερινής ς: «ο Συμεών έφερε στις αγκάλες του τον Ιησού, ενώ εσύ, κάθε φορά που θα τελείς την Θεία Λειτουργία, θα βλέπεις τον Χριστό να γεννιέται στην Πρόθεση, ως άλλη Βηθλεέμ, θα κηρύττεις τον λόγο της αληθείας, κρατώντας στα χέρια σου τον Ευαγγέλιό Του και θα ανεβαίνεις μαζί Του στον Γολγοθά, για να Τον κοινωνείς και να Τον φέρεις στις ψυχές των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα δώρο. Η ιερωσύνη δεν είναι αξίωμα. Είναι, όμως, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία, για την σωτηρία του κόσμου».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή που έχουν στην μας πρόσωπα, «ικανά να μας καθοδηγήσουν, να μας εμπνεύσουν, να μεταφέρουν την κλήση του Θεού σ' εμάς κι εμείς να ανταποκριθούμε στο δικό Του θέλημα».

Παρατήρησε, επίσης, ότι «οι άνθρωποι δεν θέλουν από μας λόγια, αλλά παράδειγμα. Θέλουν να γίνεται πράξη στη ζωή μας αυτό που επαγγελλόμαστε. Να έχεις συνείδηση ότι υπάρχεις, πλέον, για τον Χριστό και όχι για τον εαυτό σου. Ενίοτε πέφτουμε στην παγίδα να θεωρήσουμε ότι είμαστε άξιοι αυτής της τιμής και φτιάχνουμε έτσι ένα προσωπικό είδωλο. Τα είδωλα, όμως, πάντοτε γκρεμίζονται και μαζί τους οι ψυχές που εξαρτηθήκαν απ' αυτά. Μείνε ψυχών. Φέρε την ιερωσύνη ως χάρισμα και δώρο Θεού. Έχε συνείδηση ότι τον Χριστό υπηρετείς…».

Ο νέος Πρεσβύτερος θα υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση