Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς λειτούργησε σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επί τη εορτή της Υπαπαντής και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Νικολάου Κομνηνού, παρουσία προσκυνητών.

Στην προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο τόνισε ότι, ως άλλος Συμεών, σε ώριμη ηλικία, δέχεται στην ζωή του το δώρο του Θεού, που είναι μεγαλύτερο από το δώρο που δέχθηκε ο δίκαιος προφήτης της σημερινής εορτής: «ο Συμεών έφερε στις αγκάλες του τον Ιησού, ενώ εσύ, κάθε φορά που θα τελείς την Θεία Λειτουργία, θα βλέπεις τον Χριστό να γεννιέται στην Πρόθεση, ως άλλη Βηθλεέμ, θα κηρύττεις τον λόγο της αληθείας, κρατώντας στα χέρια σου τον Ευαγγέλιό Του και θα ανεβαίνεις μαζί Του στον Γολγοθά, για να Τον κοινωνείς και να Τον φέρεις στις ψυχές των ανθρώπων. Πρόκειται για ένα δώρο. Η ιερωσύνη δεν είναι αξίωμα. Είναι, όμως, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία, για την σωτηρία του κόσμου».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή που έχουν στην ζωή μας πρόσωπα, «ικανά να μας καθοδηγήσουν, να μας εμπνεύσουν, να μεταφέρουν την κλήση του Θεού σ’ εμάς κι εμείς να ανταποκριθούμε στο δικό Του θέλημα».

Παρατήρησε, επίσης, ότι «οι άνθρωποι δεν θέλουν από μας λόγια, αλλά παράδειγμα. Θέλουν να γίνεται πράξη στη ζωή μας αυτό που επαγγελλόμαστε. Να έχεις συνείδηση ότι υπάρχεις, πλέον, για τον Χριστό και όχι για τον εαυτό σου. Ενίοτε πέφτουμε στην παγίδα να θεωρήσουμε ότι είμαστε άξιοι αυτής της τιμής και φτιάχνουμε έτσι ένα προσωπικό είδωλο. Τα είδωλα, όμως, πάντοτε γκρεμίζονται και μαζί τους οι ψυχές που εξαρτηθήκαν απ’ αυτά. Μείνε διάκονος ψυχών. Φέρε την ιερωσύνη ως χάρισμα και δώρο Θεού. Έχε συνείδηση ότι τον Χριστό υπηρετείς…».

Ο νέος Πρεσβύτερος θα υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αγιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα συγκέντρωση και πορεία για τον Δημ. Κουφοντίνα - https://t.co/xOY5VjfxG8 -

  • Εγκαίνια του ΚΕΠ Τρικερίου - https://t.co/QSTdW65kcS -

  • Επιμένει στο εμπρηστικό αφήγημα η Άγκυρα - https://t.co/sgmxbsXu6M -

"Αλιεύοντας" την είδηση