Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Τελέστηκε σήμερα η εις πρεσβύτερον του διακόνου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, π. Διονυσίου Χαϊκάλη, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Στην συμμετείχαν πολλοί κληρικοί από τις Ηλείας, Κορίνθου, Φωκίδος και Δημητριάδος και πιστοί.

Στην προσλαλιά του προς τον νέο πρεσβύτερο ο επίσκοπος επεσήμανε ότι «η ενός νέου ανθρώπου συνιστά την ζωντανή παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην ζωή της Εκκλησίας. Στους καιρούς, μάλιστα, της εκκοσμίκευσης, της άρνησης και της αντιφατικότητας σαν κι αυτούς που ζούμε, είναι αληθινό θαύμα.
Αποδεικνύεται ότι η Εκκλησία δεν είναι για το χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως κάποιοι επιθυμούν, αλλά αναδεικνύεται διαρκώς φιλόστοργη μητέρα.

Οι κληρικοί της δε, έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα να τελεσιουργούν τα Μυστήρια, να ενώνουν τους πιστούς με τον Χριστό και μεταξύ τους…».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην μεταφύτευση του π. Διονυσίου, από την γενέτειρά του Πελοπόννησο και την ένταξή του στην τοπική Εκκλησία και κοινωνία, «που αποδεικνύει ότι η Εκκλησία είναι μία και ένας ο Χριστός».

Εξήρε, επίσης, το γεγονός ότι ο νέος πρεσβύτερος εισήχθη στον κλήρο, χωρίς καμία οικονομική διασφάλιση, επαίνεσε την αποφασιστικότητα και σταθερότητα του ιδίου και της πρεσβυτέρας του και μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει η Μητρόπολη για την ενίσχυση των άμισθων κληρικών.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε, στην συνέχεια, ότι «ο λαός μας ξέρει πολύ καλά τί είναι οι ποιμένες του και θέλει την δική μας καθαρότητα και ανιδιοτέλεια, την αυτοπροσφορά και θυσία μας, θέλει να βλέπει τα έργα της αληθινής και ουσιαστικής μας αγάπης. Υπάρχουν, όμως και οι άλλοι, που λοιδορούν, που περιφρονούν κι ενώ γνωρίζουν τί σημαίνει Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, προσπαθούν με χαρακτηριστική εμμονή να την αποδυναμώσουν. Ξεχνούν ότι η Εκκλησία προϋπήρχε αυτού του Κράτους.

Πάνω στα δικά της θεμέλια στηρίχθηκε αυτό το Κράτος. Αυτό που κράτησε το γένος όρθιο ήταν η Ορθόδοξη πίστη, ο και η Εκκλησία, αυτό που μας ξεχωρίζει μέχρι σήμερα… Σε τούτην την τόσο κρίσιμη στιγμή, όμως, διαπιστώνουμε, με λύπη, την αχαριστία, την πολεμική και την περιφρόνηση. Όταν, μάλιστα, αυτό γίνεται συστηματικά από την κρατική εξουσία, πονάει όλον τον λαό μας. Όταν περιφρονούνται οι ιερείς μας, που προέρχονται από τις ποιο φτωχές οικογένειες και εργάζονται για την συνοχή του λαού μας, πονάει πολύ περισσότερο. Ο λαός μας, όμως, γνωρίζει ποιος είναι ο ιερός κλήρος του και θα τον υπερασπιστούν και πάλι».

Τέλος ολοκλήρωσε την ομιλία του με πατρικές ευχές στον νέο πρεσβύτερο, επί τη αναλήψει της εφημεριακής, πλέον, διακονίας του στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξαπάτησε 19χρονο στην Σκόπελο - https://t.co/JVwRZpv9BR -

  • Κυρ. Μητσοτάκης στο Βόλο: Θα επιστραφούν στους πολίτες αυτά που επιβαρύνθηκαν #ΚυρΜητσοτάκης - https://t.co/4dY9eAQYLu -

  • Στο Δημαρχείο και όχι στο κέντρο του Βόλου ο Κυρ. Μητσοτάκης #ΚυρΜητσοτάκης - https://t.co/pNJgLIaju9 -

"Αλιεύοντας" την είδηση