Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέος πρεσβύτερος στην εκκλησία της Δημητριάδος
Νέος πρεσβύτερος στην εκκλησία της Δημητριάδος

Νέος πρεσβύτερος στην εκκλησία της Δημητριάδος

Ημέρα χαράς είναι η σημερινή για την τοπική Εκκλησία, καθώς ένας ακόμα πρεσβύτερος προστέθηκε στην χορεία των κληρικών.

Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος έγγαμο διάκονο Νικόλαο Μακαντάση, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του οποίου τελέστηκε σήμερα από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου.
Στο βήμα παραστάθηκαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Ναϊρόμπι Μακάριος και Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, ενώ συμμετείχαν πολλοί κληρικοί και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

Στην ομιλία του προς τον νέο πρεσβύτερο ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο έργο της ενότητας, που καλείται, πλέον, να επιτελέσει, έργοις και λόγοις. Τόνισε την ανάγκη και την αξία του ιερατικού παραδείγματος, που είναι τόσο σημαντικό στην εποχή μας και επιζητεί ο λαός μας και επεσήμανε ότι ο π. Νικόλαος έχει τις προϋποθέσεις προς τούτο, και λόγω των οικογενειακών του καταβολών, αφού είναι γόνος εκλεκτής ιερατικής οικογένειας, αλλά και σύζυγος Πρεσβυτέρας, προερχομένης από επίσης εκλεκτή ιερατική οικογένεια του τόπου μας.

Επίσης εξήρε το γεγονός ότι ο νέος Ιερέας εισήλθε στην Ιερωσύνη χωρίς καμία οικονομική διασφάλιση, αφήνοντας την ζωή του στα χέρια του Θεού και στην φιλοτιμία των πιστών. Κάλεσε τον π. Νικόλαο να αναρωτιέται πάντα τί θα έκανε ο Χριστός σε κάθε περίπτωση και να μη ξεχάσει ποτέ ότι ο Κύριος δεν ξεχώρισε τους ανθρώπους: «αυτή είναι και η δική μας αποστολή, στην περίεργη εποχή μας. Καλούμαστε να διακονούμε τον κάθε άνθρωπο, ο οποίος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού, κρατώντας τις αξίες μας, όπως μας τις παρέδωσε η Ελληνορθόδοξη παράδοση των Πατέρων μας».

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να ενισχύει έτι περισσότερο την πνευματική του σχέση με τον πνευματικό του πατέρα, «αφού πλέον, θα έχεις περισσότερη ανάγκη καθοδήγησης, για να διακονείς ανάλαφρος τον λαό του Θεού».

Ακολούθησε η πατρική προσλαλιά του μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυχρόνια σχέση με την οικογένεια του νέου κληρικού , αλλά και στην σπουδαία ιερατική παράδοση της τοπικής Εκκλησίας.
Τόνισε ότι ο κάθε κληρικός είναι διαχειριστής της Χάριτος του Θεού, έργο που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο σ’ αυτή τη ζωή. Κάλεσε, τέλος, τον π. Νικόλαο να κρατήσει αυτή την ημέρα ως την αγιότερη της ζωής του.

Την συνέχεια και κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, τον Θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου - https://t.co/vQ0jFbdUSA -

  • Δύο ύποπτοι φάκελοι στα ΕΛΤΑ Βόλου - https://t.co/RTSCSnKP5B -

  • Ημερίδα Δήμου Ρήγα Φεραίου και  Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας - https://t.co/BHHgmFkqsp -

"Αλιεύοντας" την είδηση