Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ »   Νέος πρεσβύτερος στην εκκλησία της Δημητριάδος
   Νέος πρεσβύτερος στην εκκλησία της Δημητριάδος

  Νέος πρεσβύτερος στην εκκλησία της Δημητριάδος

Σε εόρτιο, αλλά και συγκινητικό κλίμα, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του Ναού π. Θωμά Μαλλιαρού, από τον  μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. 

Ο νέος πρεσβύτερος, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του .Π.Θ., έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου, εν αναμονή του δευτέρου.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο επίσκοπος Ολβίας  Επιφάνιος και πολλοί κληρικοί , ενώ συμπροσευχήθηκαν πιστοί.

Στην του ο μητροπολίτης επεσήμανε ότι «ο Θεός ζητά από εμάς τους Κληρικούς ζωντανή πίστη, που εν Αγίω Πνεύματι, καρποφορεί το του Θεού στις καρδιές των ανθρώπων. Διακονούμε την Βασιλεία των ουρανών από αυτήν εδώ την γη. Το Άγιο Πνεύμα μας επισκιάζει, μας θεραπεύει και μας συμπληρώνει και Αυτό, τελικά, σώζει, όχι εμείς. Δεν έχουμε πάνω μας εξουσία, αλλά εντολή να διακονούμε τα Μυστήρια του Θεού και να κοινωνούμε Χριστό τους ανθρώπους…».

Επίσης  εξέφρασε την χαρά του, γιατί ο π. Θωμάς ανήκει στην χορεία εκείνη των νέων, που γνώρισε μικρά παιδιά, όταν ανέλαβε την επισκοπική ευθύνη στην Μητρόπολη  και τα είδε να ανδρώνονται και να αυξάνονται πνευματικώς, ενώ πλέον εισέρχονται στην ιερωσύνη, για να διακονήσουν την Εκκλησία υπεύθυνα, στο πλευρό του επισκόπου τους: «Δοξάζω τον Θεό, γιατί στην Τοπική μας Εκκλησία, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να φανούμε αντάξιοι της διακονίας που ο Θεός μας έδωσε».

Τέλος, εξήρε την σημασία της καλής πρεσβυτέρας δίπλα στον νέο ιερέα, ο ρόλος της οποίας αποβαίνει καθοριστικός για την επιτυχία του έργου του και την δικαίωση των ιερατικών του πόθων, καθώς, επίσης και του πνευματικού πατρός, ο οποίος λειτουργεί πάντα ως στήριγμα ασφαλές και πρότυπο ζωής για τα πνευματικά του τέκνα.

Ο νέος θα τοποθετηθεί εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Αγριάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση