Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος  
Νέος πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος   

Νέος πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος  

Τον 2ο βαθμό της Ιερωσύνης έλαβε σήμερα ο π. Στέφανος ς, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, μέχρι πρότινος διάκονος του Ιερού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος τον καησε πρεσβύτερο της Τοπικής  Εκκλησία. Η τελέστηκε στο αό που διακόνησε, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους λαού του Θεού.

Στην ομιλία του ο  κ. αναφέρθηκε στις πολλές δυσκολίες που κλήθηκε να προσπεράσει ο π. Στέφανος, προκειμένου  να ικανοποιήσει τον ιερό πόθο του, γεγονός που πραγματοποιήθηκε λόγω της βαθειάς ς του στον Θεό και στην εμπιστοσύνη στο θέλημά Του.

Ο Σεβασμιώτατος επανέλαβε αυτό που συχνά τονίζει ότι «οι νέοι κληρικοί μας εισέρχονται στην ιερωσύνη υπό δύσκολες συνθήκες, με ένα κράτος που δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, με , στην καλύτερη περίπτωση να κρατούν το επάγγελμά τους για τον βιοπορισμό τους και ταυτόχρονα να προσφέρουν τον εαυτό τους στην Εκκλησία και τη διακονία του λαού.

Η τόλμη σου», συνέχισε ο κ. , «είναι ένα προσκλητήριο σε όλους εκείνους που επιθυμούν να προσφερθούν με απόλυτη ανιδιοτέλεια στο έργο της Εκκλησίας…».

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η προσέλευση των νέων σήμερα στην ιερωσύνη είναι ένα θαύμα, που η λογική, ίσως, δε μπορεί να κατανοήσει, αλλά η Εκκλησία το βιώνει στα πρόσωπα εκείνων που προσφέρονται σ' Αυτήν».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε στο νέο πρεσβύτερο ότι εντάσσεται στον ιερό Κλήρο της Τοπικής  Εκκλησίας «όπου αγωνιζόμαστε όλοι, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, να προσφέρουμε τα μέγιστα στο έργο του Θεού, στην προσφορά και στην , στην θυσία, καλλιεργώντας την ενότητα του λαού, που την έχει τόσο ανάγκη, με ενοποιό την Ορθόδοξη πίστη μας».

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου  π. Στυλιανού Ανανιάδη, εκλεκτού κληρικού της Τοπικής  Εκκλησίας, που διέγραψε μακρά και λαμπρή πορεία και στην εκπαίδευση και στην ιερωσύνη.

xeir_st_kol_37 xeir_st_kol_32 xeir_st_kol_28xeir_st_kol_04

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση