Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέος πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Δημητριάδος
Νέος πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Δημητριάδος

Νέος πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Δημητριάδος

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου λειτούργησε σήμερα ο  μητροπολίτης , όπου τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Αντωνίου Μπογιατζόγλου, εγγάμου και πατέρα δύο τέκνων.

Στην ομιλία του ο  επίσκοπος  επεσήμανε ότι η του π. Αντωνίου να ιερωθεί συνιστά την διάρρηξη των δεσμών με την κοσμική , αν και ο εκλαμβάνει τα πράγματα αντίστροφα. «Στον σύγχρονο κόσμο, όπου βιώνουμε την απαξίωση του ανθρωπίνου προσώπου, η κοσμική είναι δεσμά, που οδηγούν στον πνευματικό θάνατο, που δεν είναι άλλος από την αποξένωση από τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Αντίθετα, στην εν Χριστώ βιώνεται η όντως προοδευτικότητα, που δεν είναι άλλη από την αναζήτηση του ανθρώπου, όπως μας έπλασε ο Θεός, παίρνοντας και δίνοντας αγάπη. Από τέτοιους ιερείς έχουμε ανάγκη σήμερα, πιστούς, ευλαβείς, με θυσιαστική αγάπη, έτοιμους να προσφερθούν στο λαό του Θεού…».

Στη συνέχεια, ο κ. , παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή, στάθηκε στο σημείο που ο Χριστός ζητά από  τον αρχισυνάγωγο να μη φοβάται, αλλά να έχει πίστη, μπροστά στο γεγονός του θανάτου του παιδιού του. Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον π. Αντώνιο να κρατήσει ζωντανή στην καρδιά του την φράση του Κυρίου μη φοβού, μόνο πίστευε, γιατί, όπως τόνισε, «θα τη χρειαστείς στην ιερατική σου ζωή. Αυτή τη σκηνή θα τη ζήσεις πολλές φορές, γιατί καλείσαι να συνεχίσεις τα έργο του Χριστού, σ’ ένα κόσμο που απελπίζεται μπροστά στο φάσμα του θανάτου, κυρίως του πνευματικού. Και τότε μας περιγελά, όταν, εμείς επαγγελλόμαστε το θαύμα της Αναστάσεως, δηλ. τη σωτηρία των ψυχών. Το πιο μεγάλο έργο που καλείσαι να επιτελέσεις είναι να αναστήσεις τις ψυχές των ανθρώπων, με υπομονή και θυσιαστική αγάπη. Να περιφρονήσεις τον περίγελο της κοινωνίας, ’ αφήσεις πίσω αυτούς που αμφισβητούν το έργο της Εκκλησίας, να μην απελπιστείς μπροστά στα τείχη που θα ορθώσει ο μπροστά σου. Υπάρχουν ψυχές που διψούν τη ζωή και την ανάσταση, που θέλουν να λυτρωθούν από τα δεσμά της αμαρτίας κι εσύ το έργο του Χριστού καλείσαι να υπηρετήσεις στα πρόσωπά τους. Για να τα καταφέρεις, πρέπει να έχεις ταπείνωση και ισχυρή πίστη…».

Ο νέος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση