Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς
Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Την ρασοφορία του νέου Μοναχού Μιχαήλ τέλεσε ο κ. στην Αγίου Παντελεήμονος ς (6/9), πλαισιωμένος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Αιμιλιανό, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, πολλούς ακόμα κληρικούς και πλήθος κόσμου.

Στην του ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για το Αγγελικό – Μοναχικό πολίτευμα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Ο βίος αυτός είναι βίος της καθαρότητας. Είναι μία ζωντανή . Και είναι οι εκείνοι, που αδιαλείπτως ενώνουν τις προσευχές τους με τους ανθρώπους και κυρίως με τους Μοναχούς, ενώπιον του Θυσιαστηρίου του Πανάγαθου Θεού.

Είναι οι υπηρέτες του Θεού, για να διακονούν τους ανθρώπους. Και το Αγγελικό πολίτευμα δεν είναι άρνηση της ζωής, αλλά κατάφαση. Αφού ο μοναχός δε καλείται να σώσει μόνο τη ψυχή του, αλλά να γίνει αιτία για να σωθούν και οι ψυχές των ανθρώπων.

Γι' αυτό και η αφιέρωση δεν έχει ατομικό χαρακτήρα, αλλά εισέρχεται σε κοινότητα υπόδειγμα, όπου τα πάντα είναι κοινά ακριβώς για να μένει ο Μοναχός απερίσκεπτος στη , στη θυσία ενώπιον του Θεού και στη διακονία των ανθρώπων όταν και όπου κληθεί, αναπαύοντας και ξεκουράζοντας ψυχές που ζητούν πάντοτε στα μοναστήρια να βρουν γαλήνη και ηρεμία».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην της ελεύσεως, προ δεκαετίας, του π. Αιμιλιανού και του π. Νικοδήμου, που ήταν η αιτία της ανασυγκροτήσεως και ανακαινίσεως της Ιεράς Μονής, σημειώνοντας το σπουδαίο πνευματικό έργο που από τότε ανέλαβαν στην περιοχή της ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση