Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος Μητροπολίτης Σμύρνης ο συντοπίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς
Νέος Μητροπολίτης Σμύρνης ο συντοπίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς

Νέος Μητροπολίτης Σμύρνης ο συντοπίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς

Πριν πό λίγο η Αγί και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε Μητροπολίτη Σμύρνης τον συντοπίτη, Αρχιγραμματέα της, Αρχιμ. Βαρθολομαίο Σαμαρά.

Πρόκειται για την πρώτη εκλογή Μητροπολίτη Σμύρνης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τελευταίος Μητροπολίτης ήταν ο εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος.

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Μιχαήλ) γεννήθηκε στα Βόλου το 1972.

Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασσικό Βόλου το 1990. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας (ειδικότητας Κλασικής Φιλολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου ς και του Τμήματος Θεολογίας της Θεος Σχολής του ιδίου .

Το 1995 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο και διηκόνησε επί επτατετία στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού του Σωτήρος Ναούσης και υπεύθυνος διαφόρων τομέων της διακονίας της Μητροπόλεως αυτής.

Το 2002 προσελήφθη στην Πατριαρχική Αυλή, αναλαβών καθήκοντα παρά την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ως και γραμματέως διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών.

Το 2005 διωρίσθη Υπογραμματεύων και το 2011 Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Τυγχάνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του εν Αθήναις Ιδρύματος Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ΜΚΟ OECUMENICA, ενώ μετέχει διαφόρων εκκλησιαστικών αποστολών, ιδιαιτέρως δε διορθοδόξου χαρακτήρος.

"Αλιεύοντας" την είδηση