Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος κλιματισμός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο
Νέος κλιματισμός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο

Νέος κλιματισμός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο

Υπογράφτηκε η προγραμματική για την εγκατάσταση μετά από συνεργασία  Περιφέρειας Θεσσαλίας-Μητρόπολης και Αλμυρού

Στην εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης – θέρμανσης στον Ιερό αό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με την Μητρόπολη και Αλμυρού την προγραμματική του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

«Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και τους περιφερειακούς συμβούλους,  προχωράμε στην υλο ενός έργου που έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη σωστή κατανομή ψύξης – θέρμανσης στον Ιερό αό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Στεκόμαστε αρωγοί στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και υλοποιούμε ένα σημαντικό έργο σε έναν από τους πιο ιστορικούς ναούς της πόλης του Βόλου» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο, έχει τρία λειτουργικά επίπεδα:

-Το πρώτο βρίσκεται στο , με τον κυρίως ναό, τα γραφεία των ιερέων  και μικρούς αποθηκευτικούς χώρους βοηθητικής χρήσης.

-Το δεύτερο επίπεδο είναι ο γυναικωνίτης. Στο επίπεδο αυτό υπάρχει το παλαιό λεβητοστάσιο σε χώρο μη λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή στο ναό λειτουργεί με μεγάλη δυσκολία, λόγω της παλαιότητας του συστήματος σύστημα θέρμανσης με fan coil και λέβητα φυσικού αερίου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης είναι η μη ασφαλής λειτουργία του λέβητα, αφού βρίσκεται σε χώρο όχι διακριτά απομονωμένο καθώς και η περιορισμένη απόδοση του δικτύου θέρμανσης, λόγω παλαιότητας αλλά και αμόνωτων σωληνώσεων.

Επιπλέον δεν υπάρχει σύστημα ψύξης στον ναό και ο δροσισμός τους θερινούς μήνες είναι  υποτυπώδης, αφού γίνεται  με απλούς ανεμιστήρες.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, θα γίνει  εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης θέρμανσης στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο καθώς και  όλες οι απαραίτητες συνοδευτικές εργασίες για την του έργου  σε πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση