Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος ιερομόναχος στην Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς
Νέος ιερομόναχος στην Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς

Νέος ιερομόναχος στην Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς


Η εις πρεσβύτερον χειροτονί του μέχρι πρότινος δικόνου , τελέστηκε σήμερα στην παλαίφατη Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο.

Στην συμμετείχαν αντιπροσωπείες Μονών, κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας και άλλων Μητροπόλεων, καθώς και πλήθος προσκυνητών.

Στην του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «είναι ξεχωριστό γεγονός για ένα Μοναστήρι, όταν ένας αδελφός λαμβάνει την χάρη της ιερωσύνης».

Επίσης εξήρε τα χαρίσματα του π. , όπως η υπακοή και η πιστότητα στον ηγούμενό του και η συμβολή του στην συγκρότηση της νέας αδελφότητας και επεσήμανε ότι «πλέον θα τελεί το Μυστήριο των Μυστηρίων, την , από την οποία απορρέει κάθε άσκηση και κάθε αρετή μέσα στο Μοναστήρι. Δεν θα είχε το παραμικρό νόημα η αφιέρωση και η ασκητική ζωή, η υπακοή, η παρθενία και η ακτημοσύνη, χωρίς την Ευχαριστία. Όλα απορρέουν από την αγάπη στον Χριστό και την Κοινωνία μαζί Του. Η καθαρότητα είναι προϋπόθεση του Μυστηρίου, το οποίο σηματοδοτεί την ενότητα της αγάπης με τους αδελφούς…».

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε το γεγονός της σημερινής χειροτονίας «μία εικόνα του Παραδείσου» και αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του ηγουμένου αρχιμ. εκταρίου στην σύγχρονη ιστορία της μονής, «ο οποίος δημιούργησε αδελφότητα σ' αυτήν την τόσο κρίσιμη και εκκοσμικευμένη εποχή μας… Η αφιέρωση κάθε νέου ανθρώπου στην μοναχική ζωή και στην ιερωσύνη είναι όντως μια μαρτυρία στην εποχή μας, που θα σώσει τον κόσμο, που θα ευλογήσει τον λαό μας και θα διατηρήσει την γαλήνη στην πατρίδα μας» τόνισε, ευχόμενος όλες τις χάρες του στον νέο ιερομόναχο Μάξιμο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση