Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος διάκονος στην τοπική Εκκλησία
Νέος διάκονος στην τοπική Εκκλησία

Νέος διάκονος στην τοπική Εκκλησία

Ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας προστέθηκε σήμερα με την εις διάκονο του π. Γεωργίου Κορνούτου, 35 ετών, εγγάμου και οσονούπω πατέρα ενός τέκνου, ο οποίος κατάγεται από τα Καλά Νερά και είναι απόφοιτος του Εκκλ/κού Λυκείου Βόλου και της Ιερατικής Σχολής Καρδίτσης.

Την τέλεσε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου ο μητροπολίτης , παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας , του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Νικολάου Φορτούνα, κληρικών από διάφορες και πιστών.

Στην ομιλία του ο κ. τόνισε ότι «το γεγονός που ζούμε σήμερα είναι καρπός της σποράς του Λόγου του Θεού, που βρήκε εύφορη γη, για να καρποφορήσει». Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, επεσήμανε: «σήμερα στρατεύεσαι για έναν ειδικό σκοπό και αναλαμβάνεις μια τεράστια ευθύνη, ως Διάκονος των Μυστηρίων, που θα είναι η δική σου νέα παιδαγωγία. Για να είσαι αληθινός Διάκονος του Χριστού, πρέπει να είσαι μιμητής Χριστού, ο Οποίος μας υπέδειξε το μέγεθος και το περιεχόμενο της διακονίας, με την ταπείνωση και την υπακοή Του στο θέλημα του Θεού…».

Επίσης παρατήρησε ότι το Άγιο Πνεύμα μας επιάζει όλους την της χειροτονίας μας, «αλλά δεν λειτουργεί μαγικά. Πρέπει να βρει γη καλή και αγαθή. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για όλους μας, μέσα στην πολυπλοκότητα των ιερατικών μας καθηκόντων να χαθούμε και από γη καλή και εύφορη να γεμίσουμε αγκάθια, που είναι οι εγωισμοί και οι εμμονές μας, η γνώμη μας, η άποψή μας, που νομίζουμε ότι είναι η μόνη αλήθεια και την υπερασπιζόμαστε με τρόπο που, τελικά, αδικεί την αλήθεια και δεν αφήνει τον Λόγο του Θεού να καρποφορήσει μέσα μας. Ή άλλοτε, γινόμαστε η σκληρή πέτρα, πάνω στην οποία ο σπόρος πέφτει μεν, αλλά χάνεται…».

Τέλος,συνεχάρη τον νέο διάκονο, γιατί εισέρχεται στην Ιερωσύνη σε μια κρίσιμη εποχή, που τίποτα δεν είναι πια δεδομένο και οι νέοι κληρικοί μας δεν στηρίζονται οικονομικά από το Κράτος. Στο πρόσωπό του ευχαρίστησε τους πολυπληθείς άμισθους κληρικούς μας, χάρη στους οποίους τα Θυσιαστήρια της Τοπικής Εκκλησίας παραμένουν ζωντανά, παρά τις πολλές και μεγάλες δυσκολίες.

Ο νέος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

"Αλιεύοντας" την είδηση