Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος διάκονος στην τοπική Εκκλησία
Νέος διάκονος στην τοπική  Εκκλησία

Νέος διάκονος στην τοπική Εκκλησία

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκν σήμερα στην Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, καθώς τελέστηκε από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, εις διάκονον χειροτονία του π. Στεφάνου Στύλα. Ο νέος είναι 35 ετών, έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, απόφοιτος του Τμήματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του Τ.Ε.Ι. Σερρών και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Στην χειροτονία συμμετείχαν πληθύς Κληρικών μας, αροσωπείες Μονών και μέγα πλήθος προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο κ. αναφέρθηκε στην εκλεκτή και πιστή οικογένεια του χειροτονουμένου, «οικογένεια Ελληνική και Χριστιανική, καρπός της οποίας είναι ο νέος . Είναι αυτή η οικογένεια που κράτησε τον τόπο μας ζωντανό, σε δύσκολες στιγμές, γιατί κράτησε την Ορθόδοξη πίστη ως ενοποιό . Είναι αυτή η οικογένεια που ανατρέφει τα της εν Χριστώ Ιησού, και τα συνδέει με τους Αγίους προστάτες τους. Αυτές οι οικογένειες είναι η ελπίδα του τόπου μας…»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επεσήμανε ότι «σ' αυτή την κρίσιμη εποχή, που πολλοί θα περίμεναν, κρίνοντας με την δική τους λογική, ότι η Εκκλησία θα υποστεί τα πάνδεινα, αφού πλέον τίποτα δεν είναι δεδομένο για τους νέους Κληρικούς, ο Θεός απαντά στις προσευχές, με ανθρώπους σαν και τον π. Στέφανο. Επιτυχημένος επαγγελματίας ο ίδιος, εντούτοις κράτησε τον εαυτό του καθαρό και τον προετοίμασε γι΄ αυτή την μεγάλη στιγμή. Δοξάζουμε τον Θεό, γιατί ο ίδιος και οικογένειά του είναι δώρο Θεού στην Τοπική μας Εκκλησία…».

Τέλος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του μακαριστού πνευματικού πατρός του νέου διακόνου, του αειμνήστου , νέου κτήτορος της Μονής Ταξιαρχών, ο οποίος σίγουρα ευλογεί από τον ουρανό την είσοδο του παιδιού του στην ιερωσύνη.

Κάλεσε τον νέο κληρικό να παραμείνει σ' όλη την ζωή του , γεγονός που απαιτεί ταπείνωση, θυσία, κένωση του εαυτού, ανιδιοτέλεια, απλότητα, για να ενσκήψει η Χάρις του Θεού: «Σ' αυτήν την Χάρη ελπίζουμε. Δεν είμαστε εμείς άξιοι. Την Ιερωσύνη του Χριστού λειτουργούμε…»

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Στεφάνου Στύλα θα τελεστεί την Παρασκευή 9/11, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεκταρίου, στην Μονή ς Άνω Ξενιάς.

"Αλιεύοντας" την είδηση