Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος διάκονος στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος διάκονος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος διάκονος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Στον Ιερό Ναό λειτούργησε σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους λαού. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του  Νικολάου Κομνηνού, εγγάμου και πατέρα δύο τέκνων, αποφοίτου της Σχολής Εμποροπλοιάρχων.

Στην ομιλία του ο επίσκοπος τόνισε ότι «το του κληρικού είναι να ανοίγει στους πιστούς τον δρόμο της αιωνιότητας, διά των ιερών Μυστηρίων, δύσκολο και υπεύθυνο, όχι, όμως, ανθρώπινο. Είναι του Χριστού το έργο, το οποίο συνεχίζουμε πάνω στη γη… ι' αυτό, είναι μεγάλη η ευθύνη του επισκόπου για την ανεύρεση αξίων λειτουργών, που θα αφιερωθούν στο έργο του Χριστού και θα λειτουργήσουν την σωτηρία των ανθρώπων…». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ζωή του χειροτονηθέντος, στον σύνδεσμό του με ανθρώπους πνευματικούς, από τα νεανικά του χρόνια, αλλά και στην ισχυρή σχέση του με την Μονή του Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι θα δικαιώσει τις προσδοκίες όσων τον παρότρυναν να εισαχθεί στην ιερωσύνη, αλλά και τον δικό του παιδικό πόθο της αφιερώσεως.

Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο,    του επεσήμανε ότι εισέρχεται σε έναν κλήρο που αγωνίζεται, παρά τις μεμονωμένες θλιβερές εξ, με ανιδιοτέλεια, να φέρει το του Ευαγγελίου στις καρδιές των ανθρώπων: «Αυτό πράττουμε, μαζί με τον φιλότιμο λαό μας, που στηρίζει, όλα αυτά τα χρόνια, τους κληρικούς μας, ποικιλοτρόπως και μέσω του ιδρύματος επιμορφώσεως και ενισχύσεως του ιερού κλήρου, που συστήσαμε, για να καλύπτουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες των νέων κληρικών μας, μπροστά στην αδυναμία του Κράτους να ανταποκριθεί στις καταστατικές υποχρεώσεις του προς την Εκκλησία».

Τέλος, υπενθύμισε στον χειροτονούμενο την ύπαρξη των φαρισαίων και μέσα στην εκκλησιαστική κοινότητα, «που δήθεν υπερασπίζονται τον νόμο. Μην τους φοβηθείς. Είναι οι υποκριτές, που ο Κύριος κατακεραύνωσε. Μη ξεχάσεις ποτέ ότι ο Κύριος μας καλεί να αναζητήσουμε το απολωλός, όπως έπραξε κι Εκείνος. ι' αυτό ήρθε στον κόσμο και έγινε άνθρωπος. Όχι γι' αυτούς που είναι βέβαιοι για τη σωτηρία τους ή εκεί που είναι κρυμμένοι πίσω από την υποκριτική ευσεβοφάνειά τους. Τέτοιος ποιμένας να γίνεις».

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο  ευχήθηκε στον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Μητροπόλεως και προϊστάμενο του ναού, αρχιμ. Μάξιμο Παπαϊωάννου, για τα σημερινά ονομαστήριά του και τον ευχαρίστησε για την αφοσίωση, την εμπιστοσύνη, την εργατικότητα, την ταπείνωση και την υπακοή του, όλα αυτά τα χρόνια.

 Η εις πρεσβύτερον χειροτονία του νέου Διακόνου θα τελεστεί την Παρασκευή 2/2, εορτή της ς, στην  Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση