Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Μεγλοπρεπώς κι ιεροπρεπώς εορτάστηκε σήμερα στον Βόλο η μεγάλη εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, με επίκεντρο τον Ιερό αό Αναλήψεως του Χριστού, όπου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. , τον οποίο πλαισίωσε πλήθος κληρικών, από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ παρέστη και μέγα πλήθος πιστών.

Αφορμή ήταν η εις διάκονον χειροτονία του Μοναχού Ιωήλ (κατά κόσμον Παναγιώτου) Ποδαρόπουλου, πτυχιούχου της οσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος προ ημερών εισήχθη στην Μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς.

Στην του προς τον νέο διάκονο ο Σεβασμιώτατος παραλλήλισε την είσοδό του εις τα Άγια των Αγίων, στην Ιεροσύνη, με την Είσοδο της Παναγίας μας στον Ναό, «ένα γεγονός προετοιμασμένο στους αιώνες, με χειραγωγούς τους Αγίους της Ιωακείμ και Άννα… ένα γεγονός που αποτελεί την απαρχή της σωτηρίας μας…».

Ο κ. εξήρε τον ρόλο των καλών γονέων του, ως σύγχρονους Ιωακείμ και Άννα, που οδήγησαν το παιδί τους, από μικρό στο δρόμο του Θεού και το εμπιστεύθηκαν στα χέρια της Εκκλησίας. «Η είσοδός σου στην ιερωσύνη», επεσήμανε ο μητροπολίτης , «σηματοδοτεί την έναρξη της διακονίας σου, που θα αποσκοπεί πάντοτε στην σωτηρία του κάθε ανθρώπου, αλλά και στην δική σου σωτηρία… Στην εποχή της ς, του διχασμού, του φανατισμού, της τρομοκρατίας, που σκοτώνει και τρομοκρατεί ψυχές, ζούμε ένα γεγονός ειρήνης, αγάπης, προσφοράς, θυσίας, ανιδιοτέλειας, απόλυτης εμπιστοσύνης στο θέλημα του Θεού.

Δεν υπάρχει πιο ελεύθερη κίνηση για έναν άνθρωπο από τον εμπιστευθεί τη ζωή του στα χέρια του Θεού… πρόκειται για ανεκτίμητης αξίας δώρο του Θεού, γιατί έτσι η ψυχή ελευθερώνεται από δεσμά θανάτου και προγεύεται στην Ανάσταση και την αιωνιότητα…».


Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε τον ρόλο του Πνευματικού Πατρός στην ενός ανθρώπου να αφιερωθεί στον Θεό και ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο Σχοινά, εκλεκτό κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τον ευλογημένο ρόλο που διεδραμάτισε στη ζωή του π. Ιωήλ και στην διακριτικότητα και ελευθερία με τις οποίες τον γαλούχησε πνευματικώς.

Ολοκληρώνοντας την προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τον νέο Διάκονο να είναι«κήρυγμα το παράδειγμά σου, διδαχή ο τρόπος σου, να ακολουθείς πορεία ταπεινή, γιατί αυτό ζητεί από εμάς ο Χριστός, να είσαι εις τύπον και τόπον των Αγίων Αγγέλων, Διάκονος Θεού και ανθρώπων…».

Από τούδε και στο εξής ο π. Ιωήλ θα διακονεί πλησίον του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση