Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Ένας νέος πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα των Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας προστέθηκε σήμερα, με την εις διάκονον χειροτονία του π. Ιωάννου Σωτηρόπουλου, εγγάμου, πτυχιούχου της Θεος Σχολής του Α. από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε πληθύς ιερέων και διακόνων από τον Βόλο, την , τις Σέρρες, την Πάτμο και την Άμφισσα, ενώ συμθηκε πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην του π. Ιωάννου στην Εκκλησία, από την παιδική του ηλικία, όταν άρχισε να καλλιεργείται ο πόθος της Ιερωσύνης, ο οποίος σήμερα καρποφόρησε. Μίλησε για την δική του εμπειρία των δεκαοκτώ ετών στον Βόλο, στην διάρκεια των οποίων είδε τον π. Ιωάννη και τον δίδυμο αδελφό του Σταύρο, υποψήφιο Κληρικό, να αυξάνονται εν Κυρίω και να ωριμάζουν μέσα στην Εκκλησία, να σπουδάζουν την , να συστήνουν εκλεκτές οικογένειες και να εισέρχονται πλέον, έτοιμοι, στην σώμα των Κληρικών μας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλογημένη συγκυρία της παρουσίας του Τιμίου Ξύλου ανάμεσά μας, επισημαίνοντας ότι «η πορεία του Κληρικού είναι σταυρός, μέσα στη , σταυρός που ενώνει τη γη με τον ουρανό, τους ανθρώπους με τον Θεό, ενώ θυμίζει ότι η διακονία του είναι και θυσία για το λαό…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «οι Κληρικοί στην εποχή μας δεν είναι όπως παλιά. Δεν υπάρχουν, πλέον, διασφαλίσεις, παρόλα αυτά, η εποχή μας ζητάει πολλά, ζητάει προσφορά και θυσία. Εντούτοις, Κληρικοί παίρνετε την μεγάλη , έχοντας εμπιστοσύνη στον Θεό και στους ανθρώπους Του και αυτό σας καθιστά άξιους σεβασμού και επαίνου…».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε τον π. Ιωάννη να μη ξεχνά ποτέ ότι «η πορεία μας είναι πορεία προς τον Ένα και Μοναδικό Θεό, με σκοπό την ένωσή μας με τον Αναστημένο Χριστό».

Ο νέος διάκονος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση