Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος διάκονος στην εκκλησία της Δημητριάδος
Νέος διάκονος στην εκκλησία της Δημητριάδος

Νέος διάκονος στην εκκλησία της Δημητριάδος

Σε κλίμα  συγκίνησης, τελέστηκε το Σάββατο 23/11 η ρασοφορία του νέου μοναχού π. Ιωσήφ (κατά κόσμον Αλεξάνδρου) Χατζηιωάννου, 26 ετών, πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής ς του Α.Π.Θ., από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο,  στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων ς, όπου ο νέος μοναχός μεγάλωσε και ανδρώθηκε πνευματικώς.

Στην ρασοφορία παρέστη  ο επίσκοπος Ολβίας  Επιφάνιος, ενώ συμμετείχαν κληρικοί  και λαός.

Στην ομιλία του μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ικανο του μεγάλου πόθου του π. Ιωσήφ να ιερωθεί και ν΄ αφιερώσει την ζωή του στον Θεό, πόθος που δεν ελαττώθηκε, παρά τις ποικίλες δυσκολίες της ζωής του, αλλά ωρίμασε και δυνάμωσε μέσα απ' αυτές και βρήκε πρόσφορο έδαφος να καλλιεργηθεί και να καρποφορήσει, κοντά στον ευλαβή και άξιο πνευματικό του πατέρα. Επίσης αναφέρθηκε στο όνομα του νέου μοναχού, προς τιμήν του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, την Αγιοκατάταξη του οποίου προανήγγειλε ήδη ο   Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την πρόσφατη προσκυνηματική του επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

Ο νέος μοναχός ενεγράφη στους μοναχικούς καταλόγους της Μονής Οσίου ς.

Σήμερα, Κυριακή, 24/11, στον ίδιο ναό, τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του π. Ιωσήφ, από τον μητροπολίτη και Αλμυρού, συλλειτουργούντος του επισκόπου Ολβίας  Επιφανίου, παρουσία ευσεβούς λαού.

Στην ομιλία του ο  κ. Ιγνάτιος μίλησε για τους μυστικούς τρόπους με τους οποίους ομιλεί ο στις ψυχές των ανθρώπων, μάλιστα από την παιδική τους ηλικία, όπως συνέβη και με τον νέο Διάκονο, αλλά και στα πρόσωπα που στέλνει κοντά τους, για να συμβάλουν στην κατά Θεόν εξέλιξή τους και να λειτουργήσουν ως υποδείγματα ζωής. 

Ο ίδιος παρατήρησε ότι «πνευματική , χωρίς κατάλληλο οδηγό, δεν μπορεί να υπάρξει» και κάλεσε τον νέο Διάκονο να συνεχίσει την ευλογημένη συμπόρευση με τον πνευματικό του πατέρα, ο οποίος τόσα αγαθά συνεισέφερε στην ζωή του.

Στην συνέχεια, μίλησε για το έργο του διακόνου, που είναι πρωτίστως λειτουργικό και βοηθητικό στην τέλεση του μυστηρίου της Ευχαριστίας, αλλά και έργο θυσίας και προσφοράς.

Κάλεσε, δε τον π. Ιωσήφ να μην παρεξηγήσει τον σεβασμό και την αγάπη που θα λαμβάνει από τον λαό και τον εκλάβει ως προσωπική δόξα, αλλά ως επιπλέον ευθύνη ν' ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες τους.

Ανήγγειλε, τέλος, ότι ο νέος διάκονος θα συνεχίσει να διακονεί στην ενορία του, των Αγίων Αποστόλων ς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,  απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον πνευματικό πατέρα του π. Ιωσήφ και εφημέριο του νού π. Βάιο Κορομπίλια. 

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε την ταπείνωση, την απλότητα και την πιστότητά του, την πνευματικότητα, που τον διακρίνει, όσο και το έργο του στους νέους της περιοχής. Κάλεσε δε τον νέο πρωτοπρεσβύτερο να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με σταυρική διάθεση, απολαμβάνοντας τους καρπούς της καλής του διακονίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση