Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέος διάκονος στην εκκλησία της Δημητριάδος
Νέος διάκονος στην εκκλησία της Δημητριάδος

Νέος διάκονος στην εκκλησία της Δημητριάδος

Σε κλίμα  συγκίνησης, τελέστηκε το Σάββατο 23/11 η ρασοφορία του νέου μοναχού π. Ιωσήφ (κατά κόσμον Αλεξάνδρου) Χατζηιωάννου, 26 ετών, πτυχιούχου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α., από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο,  στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγριάς, όπου ο μεγάλωσε και ανδρώθηκε πνευματικώς.

Στην ρασοφορία παρέστη  ο επίσκοπος Ολβίας  Επιφάνιος, ενώ συμμετείχαν κληρικοί  και λαός.

Στην του μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ικανοποίηση του μεγάλου πόθου του π. Ιωσήφ να ιερωθεί και ν΄ αφιερώσει την του στον Θεό, πόθος που δεν ελαττώθηκε, παρά τις ποικίλες δυσκολίες της ζωής του, αλλά ωρίμασε και δυνάμωσε μέσα απ’ αυτές και βρήκε πρόσφορο έδαφος να καλλιεργηθεί και να καρποφορήσει, κοντά στον ευλαβή και άξιο πνευματικό του πατέρα. Επίσης αναφέρθηκε στο όνομα του νέου μοναχού, προς τιμήν του Οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, την Αγιοκατάταξη του οποίου προανήγγειλε ήδη ο    Βαρθολομαίος, κατά την πρόσφατη προσκυνηματική του επίσκεψη στο Άγιον Όρος.

Ο ενεγράφη στους μοναχικούς καταλόγους της Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς.

Σήμερα, , 24/11, στον ίδιο ναό, τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του π. Ιωσήφ, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, συλλειτουργούντος του επισκόπου Ολβίας  Επιφανίου, παρουσία ευσεβούς λαού.

Στην του ο  κ. μίλησε για τους μυστικούς τρόπους με τους οποίους ομιλεί ο Θεός στις ψυχές των ανθρώπων, μάλιστα από την παιδική τους ηλικία, όπως συνέβη και με τον νέο Διάκονο, αλλά και στα πρόσωπα που στέλνει κοντά τους, για να συμβάλουν στην κατά Θεόν εξέλιξή τους και να λειτουργήσουν ως υποδείγματα ζωής. 

Ο ίδιος παρατήρησε ότι «πνευματική , χωρίς κατάλληλο οδηγό, δεν μπορεί να υπάρξει» και κάλεσε τον νέο Διάκονο να συνεχίσει την ευλογημένη συμπόρευση με τον πνευματικό του πατέρα, ο οποίος τόσα αγαθά συνεισέφερε στην του.

Στην συνέχεια, μίλησε για το έργο του διακόνου, που είναι πρωτίστως λειτουργικό και βοηθητικό στην τέλεση του μυστηρίου της Ευχαριστίας, αλλά και έργο θυσίας και προσφοράς.

Κάλεσε, δε τον π. Ιωσήφ να μην παρεξηγήσει τον σεβασμό και την αγάπη που θα λαμβάνει από τον λαό και τον εκλάβει ως προσωπική δόξα, αλλά ως επιπλέον ευθύνη ν’ ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες τους.

Ανήγγειλε, τέλος, ότι ο νέος διάκονος θα συνεχίσει να διακονεί στην ενορία του, των Αγίων Αποστόλων Αγριάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,  απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον πνευματικό πατέρα του π. Ιωσήφ και εφημέριο του νού π. Βάιο Κορομπίλια. 

Ο κ. εξήρε την ταπείνωση, την απλότητα και την πιστότητά του, την πνευματικότητα, που τον διακρίνει, όσο και το έργο του στους νέους της περιοχής. Κάλεσε δε τον νέο πρωτοπρεσβύτερο να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με σταυρική διάθεση, απολαμβάνοντας τους καρπούς της καλής του διακονίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση