Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την χειροτονία νέου διακόνου τέλεσε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Βόλου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Πρόκειται για τον π. Σταύρο Σωτηρόπουλο, έγγαμο, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., δίδυμο αδελφό του προσφάτως χειροτονηθέντος διακόνου π. Ιωάννου Σωτηρόπουλου.

Στην ομιλία του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι γιορτή για την Τοπική μας Εκκλησία, για την ενορία του , τους Κληρικούς και το λαό μας, που σε γνώρισαν και σε σαν από μικρό …». Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «ζούμε σε μια εποχή που κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν αντιλήψεις και ιδέες που, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις αρχές, την παράδοση και την πίστη αυτού του τόπου, λες και δεν έχουν τίποτα διδαχθεί από την . Όμως, ζει Κύριος ο Θεός και όσο υπάρχουν νέοι ευλαβείς και οικογένειες Χριστιανικές, όλα αυτά θα είναι φευγαλέες ιδέες, στιγμιότυπα που κάποια στιγμή θα χαθούν. Ένα θα μείνει: η εμπειρία της ς, που καλούμαστε να διακονήσουμε και να προσφέρουμε στον κόσμο».

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον νέο κληρικό να διατηρήσει την ταπείνωση και την αγάπη στην καρδιά του, μιμούμενος τα χρηστά παραδείγματα της ς του. Αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από την πνευματική ανατροφή των δύο αδελφών Διακόνων και εξέφρασε την βαθειά του ικανοποίηση για την κατά Χριστόν πρόοδο και προκοπή τους μέσα στην Εκκλησία.

Ο κ. Ιγνάτιος μνημόνευσε την πληθωρική συμμετοχή κληρικών από διάφορα μέρη της πατρίδος μας, ως ένδειξη ενότητας και ειλικρινούς αγάπης, «που προσφέρουν κουράγιο και , για να φέρουμε επάνω μας τον Σταυρό του Χριστού». Αναφέρθηκε, τέλος, στην πολύτιμη συμβολή της συζύγου στη του κληρικού, αφού από κοινού καλούνται να συμπορευτούν και να διακονήσουν στην Εκκλησία, καθιστώντας εαυτούς υπόδειγμα ζωής για τον κόσμο.

Ο νέος διάκονος θα διακονήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στην χειροτονία συμμετείχε πλήθος κληρικών από τις Ιερές Μητροπόλεις Δημητριάδος, Θεσσαλονίκης, , Θεσσαλιώτιδος, Δράμας, Σερρών, Κυδωνίας και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

p_st_swt_07????????????????????????????????????

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση