Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την χειροτονία νέου διακόνου τέλεσε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ο κ. Ιγνάτιος. Πρόκειται για τον π. Σταύρο Σωτηρόπουλο, έγγαμο, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του .Π.Θ., δίδυμο αδελφό του προσφάτως χειροτονηθέντος διακόνου π. Ιωάννου Σωτηρόπουλου.

Στην ομιλία του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι γιορτή για την Τοπική μας Εκκλησία, για την του Αγίου Νικολάου, τους Κληρικούς και το λαό μας, που σε γνώρισαν και σε αγάπησαν από μικρό παιδί…». Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «ζούμε σε μια εποχή που κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν αντιλήψεις και ιδέες που, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τις αρχές, την παράδοση και την πίστη αυτού του τόπου, λες και δεν έχουν τίποτα διδαχθεί από την ιστορία. Όμως, ζει Κύριος ο και όσο υπάρχουν νέοι ευλαβείς και οικογένειες Χριστιανικές, όλα αυτά θα είναι φευγαλέες ιδέες, στιγμιότυπα που κάποια στιγμή θα χαθούν. Ένα θα μείνει: η εμπειρία της αγάπης, που καλούμαστε να διακονήσουμε και να προσφέρουμε στον κόσμο».

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον νέο κληρικό να διατηρήσει την ταπείνωση και την αγάπη στην καρδιά του, μιμούμενος τα χρηστά παραδείγματα της ζωής του. Αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από την πνευματική ανατροφή των δύο αδελφών Διακόνων και εξέφρασε την βαθειά του ικανοποίηση για την κατά Χριστόν πρόοδο και προκοπή τους μέσα στην Εκκλησία.

Ο κ. Ιγνάτιος μνημόνευσε την πληθωρική συμμετοχή κληρικών από διάφορα μέρη της πατρίδος μας, ως ένδειξη ενότητας και ειλικρινούς αγάπης, «που προσφέρουν κουράγιο και δύναμη, για να φέρουμε επάνω μας τον Σταυρό του Χριστού». Αναφέρθηκε, τέλος, στην πολύτιμη συμβολή της συζύγου στη ζωή του κληρικού, αφού από κοινού καλούνται να συμπορευτούν και να διακονήσουν στην Εκκλησία, καθιστώντας εαυτούς υπόδειγμα ζωής για τον κόσμο.

Ο νέος διάκονος θα διακονήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στην χειροτονία συμμετείχε πλήθος κληρικών από τις Ιερές Μητροπόλεις Δημητριάδος, Θεσσαλονίκης, Λαρίσης, Θεσσαλιώτιδος, Δράμας, Σερρών, Κυδωνίας και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

p_st_swt_07????????????????????????????????????

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακόπηκε η κυκλοφορία στο Νότιο Πήλιο λόγω νταλίκας #νότιοΠήλιο - https://t.co/pGK2dctrgd -

  • Η Τυρναβίτισσα Μιχαέλα Λάκη στους «16» του Australian Open Juniors #AustralianOpenJuniors - https://t.co/ThUqMHQ29B -

  • Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Επιχείρηση της ΕΚΑΜ στην Αττική Οδό #ΑττικήΟδός - https://t.co/1gK1w1FyzU -

"Αλιεύοντας" την είδηση