Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέος διάκονος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και χαράς τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Αγριάς η εις διάκονον χειροτονία του π. Θωμά Μαλλιαρού, εγγάμου, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του .Π.Θ. Την Χειροτονία τέλεσε ο κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών Κληρικών μας και πλήθους πιστού λαού.

Στην προσφώνησή του ο π. Θωμάς αναφέρθηκε στην εκπλήρωση ενός ιερού πόθου, που καλλιεργήθηκε μέσα του από την παιδική του ηλικία, εξέφρασε το δέος του μπροστά στην μεγίστη του Θεού και ευχαρίστησε ονομαστικώς όλους όσοι συνέπραξαν πνευματικώς στην υλοποίηση του ονείρου της εισαγωγής του στις τάξεις του ιερού Κλήρου.

Από τη μεριά του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε στον χειροτονούμενο ότι «η Χειροτονία σου γίνεται στον απόηχο της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, για να μη ξεχάσεις ποτέ ότι πάντοτε θα είσαι διάκονος…».

Παίρνοντας αφορμή από την σημερινή εορτή των Μαρτύρων Σοφίας, , Ελπίδος και Αγάπης, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τον νέο διάκονο: «να έχεις μέσα σου σοφία, όχι την κοσμική, αλλά τη σοφία του Θεού, που πηγάζει από την και την ευσέβεια, που έχει θεμέλιο την ακλόνητη ελπίδα ότι ζει Κύριος ο Θεός. Ως Διάκονος, πλέον, πέραν όλων των άλλων, έχεις καθήκον να κρατάς ζωντανή την ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Κι όλα αυτά καταλήγουν στην αυθεντική και αληθινή …».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν ευεργετικώς στην μέχρι τώρα του νέου Διακόνου και μίλησε για την προσωπική του εμπειρία, βλέποντας τον π. Θωμά να αυξάνεται εν Χριστώ μέσα στην Εκκλησία, από της παιδικής του ηλικίας, μέσα στο νεανικό της Ιεράς Μητροπόλεως, στις , στην σύναξη των Αναγνωστών, ενώ αναφέρθηκε στην στέρηση της αληθινής χαράς που βιώνουν τα παιδιά που μεγαλώνουν μακριά από τον Χριστό και τη ζωή της Εκκλησίας.

Μίλησε, τέλος, για την εθελοντική προσφορά του νέου Διακόνου, σε καιρούς που το Κράτος έπαψε να εκπληρώνει τις συμβατικές υποχρεώσεις του, γεγονός που οδήγησε την Τοπική μας Εκκλησία στην δημιουργία νέου φορέα στήριξης των ανθρώπων αυτών, που με ανιδιοτέλεια και θυσιαστικό πνεύμα δέχονται και επιδιώκουν την είσοδό τους στον Ιερό Κλήρο, γεγονός που τους καθιστά αξιέπαινους.

Ο νέος διάκονος θα διακονήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

xeirotonia_pthoma_11xeirotonia_pthoma_09

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση