Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέο σύστημα ψύξης- θέρμανσης στον ι.ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο
Νέο σύστημα ψύξης- θέρμανσης στον ι.ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο

Νέο σύστημα ψύξης- θέρμανσης στον ι.ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο

Εγκαθιστά  η Περιφέρεια Θεσσαλίας

έο σύστημα κλιματισμού εγκαθιστά στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

«Σε συν με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και τους περιφερειακούς συμβούλους, προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου για την ασφαλή λειτουργία, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη σωστή κατανομή ψύξης – θέρμανσης στον Ιερό αό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στεκόμαστε αρωγοί στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και στις ανάγκες των πιστών κατά το αυτονόητο, δημοκρατικό δικαίωμα άσκησης των λατρευτικών τους καθηκόντων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας .

Ο ιερός ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο, έχει τρία λειτουργικά επίπεδα:

-Το πρώτο βρίσκεται στο , με τον κυρίως ναό, τα γραφεία των ιερέων και μικρούς αποθηκευτικούς χώρους βοηθητικής χρήσης.

-Το δεύτερο επίπεδο είναι ο γυναικωνίτης. Στο επίπεδο αυτό υπάρχει το παλαιό Λεβηάσιο σε χώρο μη λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή στο ναό λειτουργεί με μεγάλη δυσκολία, λόγω παλαιότητας, σύστημα θέρμανσης με fan coil και λέβητα φυσικού αερίου.

Τα σημαντικότερα προτα στο σύστημα θέρμανσης είναι η μη ασφαλής λειτουργία του λέβητα, αφού βρίσκεται σε χώρο όχι διακριτά απομονωμένο καθώς και η περιορισμένη απόδοση του δικτύου θέρμανσης, λόγω παλαιότητας αλλά και αμόνωτων σωληνώσεων.

Επιπλέον δεν υπάρχει σύστημα ψύξης στον ιερό ναό και ο δροσισμός τους θερινούς μήνες είναι υποτυπώδης, αφού γίνεται με απλούς ανεμιστήρες. 

Προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, θα γίνει εγκατάσταση νέου συστήματος ψύξης θέρμανσης στο ναό καθώς και όλες οι απαραίτητες συνοδευτικές εργασίες για την του έργου σε πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση