Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Νέα μοναχή στην  Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου
Νέα μοναχή στην  Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Νέα μοναχή στην  Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και συγκίνησης, τελέστηκε σήμερα στην Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου η της νέας μοναχής Αντωνίας (κατά κόσμον Αναστασίας Μαντίκα). Η αδελφή Αντωνία είναι 38 ετών, κατάγεται από την Λάρισα και είναι πολιτική μηχανικός, απόφοιτη του Α.

Την ρασοφορία τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, παρουσία του γέροντος της Μονής, αρχιμ. ,  ηγουμένου της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, κληρικών, αροσωπειών μονών και  ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης χαρακτήρισε το γεγονός «μία νέα γέννηση, σε μια καινούργια, αγγελική , όπως την θέλει η της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Το να προστίθεται μία νέα Μοναχή στο Μοναστήρι, σε αυτή την εκκοσμικευμένη εποχή είναι ένα θαύμα μοναδικό, γιατί αποδεικνύει ότι, όπου περισσεύει η αμαρτία υπερπερισσεύει η Χάρις».

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε τα μοναστήρια και τον Μοναχικό βίο «την ραχοκοκαλιά της Εκκλησίας, την απόδειξη της ζωντανής Εκκλησίας…». Αναφερόμενος στο όνομα της νέας Μοναχής, τόνισε ότι δίδεται εις τιμήν του Καθηγητού της Ερήμου Αντωνίου του Μεγάλου, «όμως όλοι κατανοούμε ότι παραπέμπει στον ιδρυτή της Αδελφότητος και νέο κτήτορα της μονής, μακαριστό π. Αντώνιο Ζούπη, ο οποίος έδωσε όλες τις δυνάμεις του στο να θεμελιώσει και να καταξιώσει την  σύγχρονη εκλεκτή αδελφότητα της μΜονής».

Ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον γέροντα Βατοπαιδινό, ο οποίος ανέλαβε την πνευματική καθ της Αδελφότητος, μετά την εκδημία του π. Αντωνίου και τον χαρακτήρισε «οδηγό έμπειρο στην πνευματική ζωή, που προσφέρει ασφάλεια και ανάπαυση στην Αδελφότητα…».

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε την αδελφή Αντωνία να διακρίνεται πάντα από την ταπείνωση και την απλότητα των ποιμένων της Βηθλεέμ, από την σοφία των  μάγων της Ανατολής, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν το σημείο του Θεού και έφθασαν στον Χριστό. Ζήτησε να έχει ως πρότυπο την Παναγία Μητέρα   και να μην ξεχνά ότι «ο μοναχικός βίος είναι ένα είδος μαρτυρίου, τον κύκλο του οποίου άνοιξε ο σήμερα εορταζόμενος Πρωτομάρτυς Στέφανος».

Τέλος, συνεχάρη τους της αδελφής Αντωνίας, γιατί έδωσαν την ευχή τους και στήριξαν την ώριμη απόφαση του παιδιού τους και τους διαβεβαίωσε ότι θα βλέπουν πλέον ζωντανή και πλούσια την χάρη και την ευλογία του Θεού στην ζωή τους.

"Αλιεύοντας" την είδηση