Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου
Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Νέα Μοναχή στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου

Μία νέα Μοναχή εισήλθε επισήμως στην εκλεκτή και περίβλεπτη γυναικεία Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, μέσα στην χαρμόσυνη ατμόσφαιρα της Πασχαλινής περιόδου.

Πρόκειται για την Αδελφή Πορφυρία (κατά κόσμον Ελένη Τζιβινίκου, Πτυχιούχο Λογιστικής του Τ.Ε.Ι. Λάρισας), η Ρασοφορία της οποίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Θωμά (8/5) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην Ακολουθία συμμετείχαν πολλοί kληρικοί της Τοπικής Εκκλησίας και όχι μόνο, αντιπροσωπίες Ιερών Μονών και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στην του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «δεν υπάρχει πιο χαρμόσυνο γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου από την πλήρη αφιέρωσή του στον Αναστάντα Λυτρωτή. Στα μάτια των κοσμικών ανθρώπων η αφιέρωση ταυτίζεται, συχνά, με θλίψη και δοκιμασία. Κι όμως, οι αυθεντικά αφιερωμένοι είναι εκείνοι που ζουν ουσιαστικά τη της Αναστάσεως του Χριστού… είναι οι διαχρονικοί μάρτυρες και ομολογητές της Αναστάσεως, έχοντας πάντα, όμως, την επίγνωση ότι η είναι καρπός της Σταυρώσεως…». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. τόνισε ότι «δεν αρκεί ο Μοναχός να θυσιάσει και ν’ αφιερώσει τη ζωή στο Χριστό, αν ταυτόχρονα, δεν έχει αποδεχθεί ότι θα γίνει θυσία για όλους τους ανθρώπους, στην προσευχή και στην διακονία…».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, προς τιμήν του οποίου έλαβε το όνομά της η νέα Μοναχή, «για να διακηρύττει πάντοτε ότι η αγιότητα δεν αφορά άλλους αιώνες και άλλους ανθρώπους, αλλά είναι γεγονός και της εποχής μας, μέσα στην Εκκλησία…».

koura_porfyrias_(4)koura_porfyrias_(1)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση