Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Νέα Μοναχή στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Νέα Μοναχή στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Νέα Μοναχή στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την ρασοφορία της Μοναχής Μακαρίας, κατά κόσμον Μαρίας Μαστοροδήμου, τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου. Η νέα Μοναχή κατάγεται από τη Λάρισα, είναι 37 ετών και απόφοιτη Βιομηχανικού Σχεδιασμού. Στην ρασοφορία συμμετείχαν αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας και πλήθος προσκυνητών.

Στην του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «στα μάτια πολλών η ολοκληρωτική αφιέρωση στον Θεό ενός νέου ανθρώπου, στην εποχή μας, ξαφνιάζει. Τελικά, υπάρχουν ψυχές που δε συμβιβάζονται με το μέτριο, δε στέκονται στο ανεπαρκές, αλλά διψούν για την απόλυτη αλήθεια και την αναζητούν, για να κατακτήσουν την με το τέλειο, δηλ. τον Θεό…».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο δρόμος της αφιερώσεως θέλει αυθεντικότητα, γιατί η τελειότητα μόνο σε αυθεντικούς ανθρώπους αρμόζει και σε ψυχές αποφασισμένες να δοθούν ολοκληρωτικά στον Θεό… Θέλει υπακοή στον Θεό, στο πρόσωπο της ηγουμένης… Θέλει θυσία και προσφορά, γιατί μέσα στο κοινόβιο βιώνεται η της αγάπης, η ενότητα, το μοίρασμα…».

Ευχήθηκε, τέλος, ο να στερεώνει τη νέα Αδελφότητα και την νέα Μοναχή Μακαρία στον δρόμο της αφιερώσεως.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση